İstanbul Cup'ta wildcardlar açıklandı

WTA Turu’nun prestijli turnuvalarından TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ın 11. yılında wildcard alan oyuncular açıklandı. Buna göre 2016 şampiyonu Çağla Büyükakçay’ın yanı sıra Ayla Aksu ve İpek Öz, Garanti Koza Park’ta özel davetle ana tablo mücadelesi verecek.

Ülke tenisindeki birçok ilkin altında imzası bulunan Çağla, iki yıl önceki organizasyonda vatandaşları önünde tarihi bir şampiyonluk elde etmişti. Sırasıyla Rus, Rumen, Japon ve İsviçreli rakiplerini yenerek geldiği finalde Karadağlı Danka Kovinic’i üç sette deviren Büyükakçay, tur düzeyinde kupa kaldıran ilk Türk raket olmuştu. Dünya sıralamasında 60. basamağa kadar ilerleyen Çağla, TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta geçen sene çeyrek final oynamıştı.

2016 ve 2017 Fransa Açık ile 2016 Amerika Açık’ta ikinci tur gören Büyükakçay, Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’na katılarak 2016 Türk tenisini olimpik düzeyde temsil eden ilk sporcu olarak tarihe geçmişti. 28 yaşındaki milli tenisçi, turnuvada yeniden ana tabloda yer almasıyla ilgili olarak ise “TEB BNP Paribas İstanbul Cup şüphesiz favori turnuvam. Burası benim evim. En güzel anılarımın olduğu yerde, kendi seyircim önünde bir kez daha ana tabloda oynayacak olmaktan ötürü büyük heyecan duyuyorum. Bu fırsat için çok teşekkürler” ifadelerini kullandı.

Kariyerinin ilk WTA ana tablo galibiyetine geçen yıl Rus Elizaveta Kulichkova’yı mağlup ederek bu adreste uzanan Ayla, kendisine verilen wildcard’ın hakkını yine vermeye çalışacak. İki senedir Türkiye Fed Cup Takımı’nı formasını terleten Aksu, ITF 60K ve 25K seviyesindeki ilk tekler finallerine oldukça parlak işler gerçekleştirdiği 2017’de çıkmıştı. Klasmanda ilk 200’ün kıyısında bulunan Aksu, Bakü’de gerçekleştirilen 2017 İslami Dayanışma Oyunları’nda boynuna üç altın madalya birden takmıştı. Ayla duygularını, “Bu sene de ana tabloda yer alacağım için mutluyum. Bana bu fırsatı veren ve beni her zaman destekleyen Koza World of Sports’a çok teşekkür ederim. Evimde oynamayı çok seviyorum ve en iyi performansımı sergilemek için elimden gelen her şeyi yapacağım” sözleriyle paylaştı.

Türk tenisinin büyük umutlar bağladığı İpek Öz ise WTA düzeyindeki ilk ana tablo serüvenini yaşayacak. Ekim 2017’de ilk profesyonel şampiyonluğunu kucaklayan Koza World of Sports’un 1999 doğumlu oyuncusu Öz, son TEB BNP Paribas İstanbul Cup elemelerinde dikkatleri üzerine çekmişti. Öz, elemelerin ilk turunda dünya 148 numarası Rus Anna Kalinskaya karşısında final setinde 5-3 öne geçmesine rağmen arka arkaya dört oyun kaybedip rakibine yenilse de cesur mücadelesiyle alkış toplamıştı. Genç raket, “Öncelikle bana bu fırsatı veren Koza World of Sports’a çok teşekkür ederim. Bana güvenip bu şansı tanımaları beni çok gururlandırdı ve mutlu etti. Kendi seyircimin önünde oynayacağım için oldukça heyecanlıyım. Kariyerim adına müthiş bir tecrübe olacak” dedi.

www.istcup.net