Cengiz Durmuş Spor Her Yerde'nin konuğuydu

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Spor İstanbul Genel Müdürü Yakup Güler, milli tenisçiler Ayla Aksu ve Berfu Cengiz ile birlikte TRT Spor ekranlarındaki Spor Her Yerde programına konuk oldu. Maltepe Orhangazi Şehir Parkı İBB Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen canlı yayında Damla Uğurtürk'ün sorularını yanıtlayan Başkan Durmuş, toplam 60 bin dolar para ödüllü Lale Kupası hakkında açıklamalarda bulundu.

İstanbul'a böyle bir tesis kazandırmanın yıldız tenisçileri ülkemizde izleme imkanı yarattığını dile getiren Durmuş, ''Lale Kupası bu yıl altıncı kez düzenleniyor. Dünyanın önde gelen sporcularını ağırlıyoruz. Geçen yıl bu turnuvada Başak Eraydın teklerde, İpek Soylu da çiftlerde şampiyonluk yaşamıştı. Turnuvada bu sene tam 14 Türk raket boy gösterdi. Devamlılığı sağlayabilirsek tenisteki gelişimimiz de aynı ölçüde ivme kazanacak'' dedi.

Ayla ve Berfu ise kendi seyircileri önünde oynamanın motivasyonlarını arttırdığını belirtirken, böylesine kaliteli organizasyonlarda mücadele vererek büyük tecrübe kazandıklarını söyledi.

7 Nisan'da perdesi açılan Lale Kupası Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası, 14 Nisan Cumartesi günü oynanacak final maçlarıyla sona erecek.