Cengiz Durmuş Ülke TV'ye konuk oldu

Ülke TV'de Ömer Önder'in sunduğu Spor & Spor programına canlı yayın konuğu olarak katılan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, başta TEB BNP Paribas İstanbul Cup ve TEB BNP Paribas İstanbul Open olmak üzere tenis gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Eğitim ve sponsorluğun önemine değinen Başkan Durmuş, "Eğitim sistemi ve sponsorluk, sporcularımızın başarıya ulaşması için en önemli iki konu başlığı. Başarılı sporcu yetiştirmek için çocuklarımızın elinden gelen özveriyi ve performansı göstermesini beklerken onlara ideal spor ortamını yaratmamız gerekiyor. Doğru projeleri gerçekleştirmek için çabalarsanız imkansızlık diye bir şey yoktur. Hem mevcut sponsorlarımız hem de yeni destekçiler, doğru projelere katkılarını her zaman sunar. Burada bize düşen; en doğru çalışmaları hayata geçirmek ve gerisini sporcularımıza bırakmak" dedi.

"TENİSİ ULAŞILABİLİR KILDIK"
Türkiye'de tenisin gelişimi konusunda açıklamalar yapan TTF Başkanı Durmuş, "Tenisin bir zengin sporu olduğu algısı önümüzdeki en büyük engellerden biriydi. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, sponsorlarımızın da desteğiyle tenisi yaygınlaştırarak bu algıyı kırmaya çalışıyoruz. Yaptığımız tesisler ve organizasyonlarla, tenisi ülke çapında vatandaşlarımız ve sporcularımızla buluşturuyoruz. TEB BNP Paribas Tennis Stars Series, İstanbul Cup ve İstanbul Open gibi global organizasyonlar, sporcularımıza dünyanın en iyileriyle aynı kortu paylaşma imkanı yaratıyor" şeklinde devam etti.

Spor & Spor programına telefonla bağlanan Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı Başkanı Yavuz Kocaömer'in açıklamalarına dair görüşlerini belirten Cengiz Durmuş, "Yavuz Kocaömer'in söylediği gibi engelli sporcularımıza imkanların sağlanabilmesi için çalışmalıyız. Biz de federasyon olarak her türlü desteği vermeye ve projelere katkıda bulunmaya hazırız" ifadelerini kullandı.