Cem iki maç puanından döndü

Hindistan'ın Chennai kentindeki ATP Challenger turnuvasında ter döken Cem İlkel, nefes kesen bir maçın ardından adını son 16'ya yazdırmasını bildi.

Cem, toplam 50 bin dolar ödüllü organizasyondaki ilk sınavını kendisinden 25 sıra ileride bulunan, dünya 254 numarası Kazak Dmitry Popko önünde verdi. Son oyunda servis kırdırığı açılış setini 6-4 kaybeden 22 yaşındaki milli tenisçi, ikinci setin dokuzuncu oyununda servisini kaptırarak 5-4 geriye düştü.

Mücadeleyi bırakmayan İlkel, bir maç puanı çevirdikten sonra Popko'nun servisini kırıp skoru 5-5'te eşitledi. Setin kazananını ise tie-break belirledi. Büyük çekişmeye sahne olan tie-break'te 5/6'da bir maç puanı daha kurtaran Cem, akabinde hanesine üst üste üç puan yazdırdı ve 8/6 ile seti noktaladı.

İlkel, geçmişteki dört buluşmalarında üç kez yendiği Popko'ya final setinde şans tanımadı. Cem, servisinde üç puan yitirdiği seti 6-2 kazanıp yoluna devam etti. 2 saat 13 dakika sonunda 4-6, 7-6, 6-2 ile sevinen İlkel, Chennai Open ikinci turunda 6 numaralı seribaşı Japon Yasutaka Uchiyama ile kozlarını paylaşacak.

ÇİFTLERDE DE GALİP
Cem, tekler müsabakasından bir süre sonra çıktığı çiftler müsabakasından da galibiyetle ayrıldı. Sırp Danilo Petrovic ile ortaklık kuran İlkel, 3 numaralı seribaşları Gerard Granollers/Yasutaka Uchiyama'yı 7-5, 6-3'le saf dışı bırakarak çeyrek finale yükselmeyi başardı.

TUNA ÇEYREK FİNALDE
Bir diğer milli raket Tuna Altuna da Chennai'de çiftler kategorisinde son sekize kaldı. Klasmanın 174. basamağındaki Altuna ve Mısırlı partneri Mohamed Safwat, Pedro Martinez/Sumit Nagal ekibi karşısında açılış setini 6-3 kazandıktan sonra rakiplerinin maçı bırakmasıyla çeyrek finale ilerledi.