Başkan Durmuş Spor Aktüel'e konuk oldu

Akit TV ekranlarındaki Spor Aktüel programına canlı bağlantı ile katılan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, sunucu Özhan Yıldız'ın sorularını yanıtladı.

"POTANSİYELİMİZ YÜKSEK"
TEB BNP Paribas İstanbul Cup ve TEB BNP Paribas İstanbul Open'a değinen Durmuş, sözlerine WTA 1 numarası Caroline Wozniacki ile ATP 3 numarası Marin Cilic'i İstanbul'da izleyecek olmanın öneminin altını çizerek başladı. Bu isimleri ülkeye getirmenin çok değerli bir pazarlama gücü olduğunu vurgulayan Durmuş, "Wozniacki 2014'te bu organizasyonu kazandı. Marin Cilic ise son şampiyon. Dünya çapında tanınan isimleri Türkiye'ye getirmek, hem turnuvalarımızın reklamını yapıyor hem de böylesine büyük organizasyonları düzenleyebilme potansiyelimizi ortaya koyuyor" dedi.

Göreve geldikleri günden itibaren yıldız isimleri Türkiye'de izlemenin hayal olduğuna dair yerleşmiş algıyı kırmak için çalıştıklarının altını çizen Durmuş, bugüne dek sayısız yıldızı ağırladıklarını söyledi. TTF Başkanı Durmuş, "Artık tüm oyuncular turnuvalarımıza ve özel davetlerimize iştirak ediyorlar. Sporcularımız da her seviyede mücadele edecek durumdalar. Örneğin Çağla Büyükakçay, 2016 TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta şampiyonluk yaşayarak bir ilke imza atmıştı. Umarım bu sene de aynı performansı gösterir ve Çağla ile Wozniacki'nin olduğu bir final izleriz" şeklinde konuştu.

"HERKESİN TENİSİ"
Türk tenisinin geldiği noktadan mutlu olduklarını ve gelecek için umutlandıklarını dile getiren Başkan Cengiz Durmuş, "Devletimizin katkısının yanı sıra Türk Ekonomi Bankası, Garanti Koza ve diğer sponsorlarımızın desteğiyle tenisi sokaktan kortlara taşıyarak tabana yaydık. Tenisin bir zümrenin sporu değil herkesin yapabildiği bir aktivite olmasını istiyoruz. Bu bilinçle çıktığımız yolda ciddi aşamalar kaydettik ve 55 bin lisanslı sporcu sayısına ulaştık" değerlendirmesinde bulundu.