Milliler Zimbabve deplasmanında

"Tenisin Dünya Kupası" niteliğindeki Davis Cup'ta milli heyecan başlıyor. Cem İlkel, Altuğ Çelikbilek, Anıl Yüksel, Sarp Ağabigün ve Tuna Altuna'nın temsil ettiği kırmızı-beyazlı ekip, 3-4 Şubat tarihlerindeki Avrupa/Afrika Bölgesi 2. Grup birinci tur serisinde deplasmanda Zimbabve ile karşılaşacak.

Harare Spor Kulübü'nün sert zeminli merkez kortunda, açık havada gerçekleşecek mücadelelerin programı ise belli oldu. Buna göre Benjamin Lock-Altuğ Çelikbilek maçıyla başlayacak olan seride ilk günün ikinci tekler maçı Takanyi Garanganga ile Cem İlkel arasında oynanacak.

Eşleşmenin ikinci gününde perde çiftler müsabakasıyla açılırken; Tuna Altuna/Sarp Ağabigün ikilisi, Benjamin Lock/Takanyi Garanganga tandemiyle karşı karşıya gelecek. Dördüncü maçta Benjamin Lock ile Cem İlkel, beşinci maçta ise Takanyi Garanganga ile Altuğ Çelikbilek kozlarını paylaşacak.

Ay-yıldızlılar, Davis Cup Avrupa/Afrika Bölgesi 2. Grup'ta üst üste dördüncü kez boy gösterirken; ev sahibi Zimbabve geçen sene 3. Grup'tan 2. Grup'a yükselmişti. İki ülke bugüne dek iki kez buluşmuş, 1983 yılındaki seriyi Zimbabve 5-0, 2008'deki seriyi 3-0 Türkiye kazanmıştı.

Kaptanlığını Haluk Akkoyun'un yaptığı Türkiye Davis Cup Takımı'nda Serkan Akın Dilek yardımcı kaptan, Cemal Şahin Ünal kondisyoner, Turan Birol da fizyoterapist olarak görev alıyor.

MARSEL'İN YERİNE ANIL
31-7'lik maç kaydıyla Türkiye'nin Davis Cup'ta en başarılı tekler oyuncusu konumundaki Marsel İlhan, dizindeki sakatlık nedeniyle kadrodan çıkarıldı. Başkent Harare'deki mücadelelerde Marsel'in yerine Anıl Yüksel kafileye dahil edildi.

YENİ FORMAT
Davis Cup'ta bu sene yapılan değişiklikler doğrultusunda 2. Grup'taki karşılaşmalar üç gün yerine, iki günde gerçekleştiriliyor. Üç galibiyet alan takımın bir üst tura ilerleyeceği serilerde maçlar beş set yerine üç set üzerinden oynanıyor. Kadrodaki maksimum oyuncu sayısı ise beşe çıktı.

MAÇ PROGRAMI

3 ŞUBAT CUMARTESİ / TSİ 11:00
Benjamin Lock - Altuğ Çelikbilek
Takanyi Garanganga - Cem İlkel

4 ŞUBAT PAZAR / TSİ 11:00
Lock/Garanganga - Ağabigün/Altuna
Benjamin Lock - Cem İlkel
Takanyi Garanganga - Altuğ Çelikbilek

TAKIM KADROLARI

ZİMBABVE
Benjamin Lock (Tekler #463 / Çiftler #234)
Takanyi Garanganga (Tekler #502 / Çiftler #1370)
Mark Chigaazira (Tekler #1312 / Çiftler -)
Mehluli Don Ayanda Sibanda (Tekler - / Çiftler -)
Kaptan: Gwinyai Tongoona

TÜRKİYE
Cem İlkel (Tekler #260 / Çiftler #574)
Altuğ Çelikbilek (Tekler #422 / Çiftler #304)
Anıl Yüksel (Tekler #676 / Çiftler #516)
Sarp Ağabigün (Tekler #867 / Çiftler #429)
Tuna Altuna (Tekler - / Çiftler #170)
Kaptan: Haluk Akkoyun