Cengiz Durmuş'tan yeni yıl mesajı

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Durmuş'un mesajı şu şekilde:

Tenis ailemizin değerli üyeleri ve sevgili tenisseverler,

Tarihi ilkleri yaşadığımız 2016'dan sonra 2017 yılını da güzel bir şekilde tamamladık. TEB BNP Paribas İstanbul Cup ve İstanbul Open'ın ardından ATP Turu'nun yeni organizasyonu Antalya Open'ı başarıyla gerçekleştirdik. Türkiye, İspanya ve ABD ile birlikte takvimde hem toprak hem çim kort turnuvası düzenleyen üç ülkeden biri. Dünyanın en fazla sayıda tenis etkinliğine ev sahipliği yapan ülkelerinden olmak oyuncularımızın gelişimi açısından büyük önem taşıyor.

American Express İstanbul Challenger, TEB İzmir Cup, Lale Kupası, TEB Kültürpark Cup, TEB Bursa Cup, TEB Mençuna Cup, Cumhuriyet Kızları, Koza WOS Cup gibi prestijli organizasyonların yanı sıra milli gururumuz Çağla Büyükakçay ile dünyaca ünlü Rus yıldız Maria Sharapova'nın karşılaştığı ve 16 binden fazla sporseverin izlediği TEB BNP Paribas Tennis Stars Series, tenis ülkesi olma yolunda attığımız dev adımların işaretleriydi.

Bakü'de düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları'nda teniste kazandığımız 6 altın, 2 gümüş madalya ve Amerika Açık'ta elemelerin ilk turunda dört oyuncumuzun aynı gün aldığı galibiyetler başkanlık dönemimdeki en gurur verici olaylardandı. Alt yaş gruplarındaki sporcularımız geride kalan sezonda uluslararası düzeyde birçok kupa kazandı, bu da Türk tenisinin geleceği açısından bizi umutlandırıyor.

Devletimizin ve sponsorlarımızın katkısıyla tenisin sokaklardan kortlara taşınarak tabana yayılmasını ve herkes tarafından oynanmasını istiyoruz. Bu bilinçle çıktığımız yolda ciddi aşamalar kaydettik ve 45-50 bin lisanslı sporcu sayısına ulaştık. Bakanlığımızın desteğiyle Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri'ni oluşturduk. Tokyo 2020'de en ez iki sporcumuzla yer almayı hedefliyoruz.

Üzüntü ve sevinçleriyle 2017'yi geride bırakıyor, yeni hedef ve umutlarla yeni bir yıla giriyoruz. 2018'in Türk tenisine nice başarılar getirmesini diliyor; barış, sağlık, mutluluk, huzur dolu bir sene olmasını temenni ediyorum. Sporun birleştirici gücünün milletimizin birlik ve kardeşlik duygularını her geçen gün pekiştireceğine inandığım yeni yılda, sporun herkese ulaşması yolundaki projelerimizin hız kesmeden devam edeceğini belirtmek istiyorum.

Saygılarımla,

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş