Adana'da finallerin adı kondu

Adana'da devam eden Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda teklerde ve çiftlerde finale kalan sporcular belli oldu. Tek kadınlarda Pemra Özgen ile İpek Öz, tek erkeklerde Altuğ Çelikbilek ile Sarp Ağabigün, çift kadınlarda İpek Öz/Melis Sezer ile Deniz Çömlek/Melis Ayda Uyar, çift erkeklerde ise Gökberk Ergeneman/Barkın Yalçınkale ile Mert Naci Türker/Koray Kırcı şampiyonluk için karşı karşıya gelecek.

Adana Atlı Spor Iliescu Tenis Akademisi'ndeki turnuvada son şampiyon unvanıyla boy gösteren 1 numaralı seribaşı Pemra Özgen, genç rakibi Başak Akbaş'ı 6-1, 6-1'le geçip Türkiye Şampiyonası'ndaki 13. finalini yakaladı. 10. kez Türkiye şampiyonu olmayı hedefleyen 31 yaşındaki milli raket, set yitirmeden geldiği finalde 3 numara İpek Öz ile kozlarını paylaşacak. İpek ise 2 numara Melis Sezer'i 6-4, 6-2 ile eleyerek ilk finaline koştu.

Tek erkeklerde şampiyonluk maçı 1 ve 2 numaralı seribaşı oyuncular arasında oluştu. Altuğ Çelikbilek, dördüncü maçında da set kaybı yaşamazken Mustafa Erdoğan'ın başarılı serüvenini 6-2, 6-1'le noktaladı. Tablonun alt kısmındaki yarı finalde ise Sarp Ağabigün, setlerde geriye düştüğü buluşmada 4 numara Cengiz Aksu'yu 4-6, 6-1, 6-2 ile saf dışı bıraktı. Çelikbilek ve Ağabigün, Türkiye Şampiyonası'nda ilk kez final heyecanı yaşayacak.

Büyükler Türkiye Şampiyonası çift kadınlar kategorisinde 1 numaralı seribaşları İpek Öz/Melis Sezer, Başak Akbaş/Zeyneb Sena Sarıoğlan karşısında korttan 6-0, 6-1'le üstün ayrılırken; Deniz Çömlek/Melis Ayda Uyar da Beyda Baykal/İlay Yörük'ü 7-6, 6-3'lük setlerle mağlup etti.

Toprak zeminde gerçekleştirilen organizasyonda çift erkeklerde Gökberk Ergeneman/Barkın Yalçınkale ikilisi, son şampiyonlar Altuğ Çelikbilek/Sarp Ağabigün'ü 5-7, 6-4, 11/9'la devirirken; Mert Naci Türker/Koray Kırcı ise Berk İlkel/Cengiz Aksu'yu 6-1, 3-6, 10/6 yenip finale kaldı.

Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda final maçları yarın (23 Aralık Cumartesi) saat 10.00'da başlayacak. Dereceye giren sporculara ödüllerini Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü verecek.