Sinan Erdem'de unutulmaz gösteri

Türk tenisi, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda tarihi günlerinden birini geride bıraktı. Maria Sharapova ile Çağla Büyükakçay arasındaki maçın damga vurduğu ve tam 16 bin sporseverin izlediği TEB BNP Paribas Tennis Stars Series etkinliği hafızalardan uzun yıllar silinmeyecek anlara sahne oldu.

Türk Ekonomi Bankası ile Türkiye Tenis Federasyonu’nun ortaklığında bu sene ikincisi düzenlenen TEB BNP Paribas Tennis Stars Series etkinliği sporseverlere unutulmaz bir şölen yaşattı. 26 Kasım Pazar günü İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyonda 16 bin biletli seyirci tribünlerdeki yerini alırken, milli raket Çağla Büyükakçay ile Rus yıldız Maria Sharapova arasındaki dev buluşma heyecanı zirveye taşıdı.

Ünlü şarkıcılar Ceza ve Can Bonomo’nun performanslarıyla tribünleri coşturduğu organizasyonun ilk maçında Türk tenisinin genç yetenekleri Berfu Cengiz, İpek Öz, Sarp Ağabigün ve Mert Naci Türker sahne aldı. File önündeki rallilerin yanı sıra “bacak arası” vuruşların öne çıktığı keyifli mücadelede Berfu Cengiz/Sarp Ağabigün çifti, İpek Öz/Mert Naci Türker ikilisini 7-5, 7-5’lik setlerle mağlup etti.

TEB BNP Paribas Tennis Stars Series’in aylardır beklenen dev buluşmasında ise Türk tenisinde birçok ilkin altında imzası bulunan Çağla Büyükakçay ile beş kez Grand Slam şampiyonu dünya eski 1 numarası Maria Sharapova karşı karşıya geldi. Tribünlerin yoğun tezahüratları ve ağızları açık bırakan ışık gösterileriyle korta çıkan Büyükakçay ve Sharapova, birinci sette kıyasıya bir çekişme yaşadı.

2012 WTA Şampiyonası’nda ikincilik ödülüne uzandığı (finalde Serena Williams’a kaybetmişti) Sinan Erdem’e beş yıl sonra tekrar ayak basan Sharapova, güçlü bir performans sergilediği tie-break’i 7/3’lük skorla kazanıp ilk seti hanesine yazdırdı. Setin ortalarında tribündeki bir seyircinin Rus süperstara yaptığı evlenme teklifi günün eğlenceli anlarından biriydi.

Tur düzeyinde 36 tekler zaferi bulunan Masha, ikinci sette Çağla’ya göz açtırmadı. Üst üste yaptığı winner’lar ile tenisseverleri adeta büyüleyen Sharapova, bu sette ise oyun kaybı yaşamadı ve yaklaşık bir buçut saat süren maçı 7-6, 6-0’la noktaladı.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Maria Sharapova, inanılmaz bir atmosfer ile karşılaştığını belirterek, “Burada özel bir ortam var. İstanbul hakkında harika şeyler söyleyebilirim. Böyle bir etkinliğin parçası olmaktan ötürü çok mutluyum. Destekleri için seyircilere teşekkür ediyorum. Çağla’ya karşı oynamak hem zor hem de keyifliydi. Çağla’nın performansının her geçen gün daha iyi olacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Çağla Büyükakçay ise “Sharapova ile oynamak büyük bir zevkti. Ona, Türkiye’ye geldiği için teşekkür ediyorum. Türk tenisi ve benim adıma muhteşem bir gün yaşandı. Türkiye Tenis Federasyonu ve Türk Ekonomi Bankası’na katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Sinan Erdem Spor Salonu’nu tıklım tıklım dolduran seyircilere harika bir tenis ziyafeti sunan Sharapova ve Büyükakçay’a ödüllerini Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve Türk Ekonomi Bankası Genel Müdürü Ümit Leblebici takdim etti.