Spor Her Yerde'de tenis konuşuldu

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve milli raket Çağla Büyükakçay, TRT Spor ekranlarındaki Spor Her Yerde programına konuk oldu. Programa stüdyoda katılan Cengiz Durmuş, Türk tenisinin geldiği nokta itibarıyla mutlu olduklarını ve gelecek için umutlandıklarını belirterek, "Devletimizin ve sponsorların katkısıyla tenisi sokaktan kortlara taşıyarak tabana yayılmasını ve herkes tarafından yapılmasını istiyoruz. Bu bilinçle çıktığımız yolda ciddi aşamalar kaydettik ve 45-50 bin lisanslı sporcu sayısına ulaştık. Bakanlığımızın desteğiyle Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri'ni oluşturduk. Tokyo 2020’de en ez iki sporcumuzla yer almayı hedefliyoruz" değerlendirmelerinde bulundu.

26 Kasım'da düzenlenecek TEB BNP Paribas Tennis Stars Series etkinliğinde bir dünya yıldızını ağırlamaktan ötürü heyecanlı olduklarını söyleyen Durmuş, "Maria Sharapova daha önce de İstanbul'a gelmiş, 2012 WTA Şampiyonası'nda final oynamıştı. Bir kez daha İstanbul'a gelecek ve bana göre dünyanın en görkemli tesislerinden Sinan Erdem Spor Salonu'nda yine Türk sporseverlerin karşısına çıkacak. Böylesine kariyerli isimlerin Türkiye'ye gelmesi hem tenisin yaygınlaşması hem de ülkemizin tanıtımı için oldukça büyük önem taşıyor" dedi.

BÜYÜKAKÇAY: HERKES GİBİ BEN DE HEYECANLIYIM
Yoğun çalışma takvimi nedeniyle programa antrenman salonundan bağlanan Çağla Büyükakçay, kariyerinde beş slam zaferi bulunan dünya eski 1 numarası Rus Maria Sharapova ile karşılaşacağı maç öncesi "15-16 yaşlarında Grand Slam oynarken izlediğim Sharapova ile kendi seyircimizin önünde mücadele edecek olmak harika bir duygu. Herkes gibi ben de heyecanlıyım. TEB BNP Paribas Tennis Stars Series etkinliğinin çok güzel olacağına inanıyorum” ifadeleriyle duygularını ifade etti.

Dinlenme döneminin ardından yeni sezon hazırlıklarına başladığını dile getiren 28 yaşındaki milli tenisçi, "Yorucu ama güzel anılarla dolu bir sezonu geride bırakıyorum. Son iki yılda dört Grand Slam turnuvasında da ana tabloda mücadele verdim. Dünya sıralamasında ilk 100 içerisine girdim. Hem kendi adıma hem de Türk tenisi adına unutulmaz şeyler yaşadım. İstanbul Cup WTA turnuvasında elde ettiğim şampiyonluk ise kariyerimin hiç şüphesiz en büyük başarısıydı" şeklinde konuştu.