Başkan Durmuş TRT Spor'a konuk oldu

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, TRT Spor ekranlarındaki Spor Her Yerde programının konuğu oldu. Durmuş, kasım ayında düzenlenecek TEB BNP Paribas Tennis Stars Series organizasyonu ve Türk tenisi ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Programın sunucusu Ayşegül Bıyık Yıldırım’ın sorularını yanıtlayan Cengiz Durmuş, “Geçen sene Ankara’nın ev sahipliği yaptığı etkinlikte Çağla Büyükakçay, Eugenie Bouchard, Marsel İlhan ve Pat Cash yer almıştı. Bu yıl Rus yıldız Maria Sharapova gelecek. Sponsorumuz Türk Ekonomi Bankası’na desteği için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Daha çok sahiplenilecek yapılara ulaşmak adına sponsorlara ihtiyaç duyduklarını ifade eden Durmuş, “Yükümüzü ve projelerimizi paylaşacak kurumlar bize güç katıyor. İşte bu noktada Türk Ekonomi Bankası’nın özellikle Sokak Tenisi’nden başlayarak yıldızların ülkemize gelmesini sağlayan TEB BNP Paribas Tennis Stars Series etkinliğine dek, her türlü desteği bizim için çok değerli” şeklinde konuştu.

Sporcu sayısının artması halinde dünya 1 numarası çıkarma yolunda daha hızlı ilerleyeceklerini belirten Başkan, “Dünya 1 numarası sporcumuz olmasa da gelecekte mutlaka çıkacak. Adım adım ilerliyoruz. Tüm bileşenlerin bir araya gelmesi halinde bu hedefe ulaşacağız. Projelerimizi bu amaç doğrultusunda yönlendiriyoruz” dedi.

Tenisin ülke çapında yaygınlaşmasının önemine vurgu yapan Durmuş, sözlerine şöyle devam etti: “Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Spor Toto teşkilatımız sürekli destek veriyor. Yerel yönetimlerimiz, kendi illerinde tesisler yaparak, bu yıldızları ağırlama şartlarını sağlayarak o bölgede yaşayanlara bu imkanı sunabilir. Belediyelerimizle koordinasyon ve iletişim içinde çok güzel sonuçlar alıyoruz. En yakın örneği Erzurum’da Kardelen Cup Futures turnuvası ve Spor Toto Doğu Ligi’nde gördük. Erzurum Büyükşehir Belediyesi çok güzel bir tesis yaptı. Başkanımız Mehmet Sekmen mevcut kortlara ek olarak iki yeni kortun daha yapılacağını belirtti. Böylece turnuvaların yanı sıra milli takımın yüksek irtifa kampları için de bu tesisleri kullanabiliyoruz.”

2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılıma dair soruyu yanıtlayan Cengiz Durmuş, “2016’dan hemen sonra 2020’nin hazırlıklarına başladık. Gençlik ve Spor Bakanlığımız’ın çizmiş olduğu yolda 2020 hedefleri için çalışıyoruz. Seçilmiş ve desteklenen altı sporcumuz var. Yeni bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’ın da göreve gelmesiyle heyecan arttı. Kendisi sporu çok iyi biliyor. Bizim de hedeflerimiz arttı. 2016’da bir sporcu ile katılmıştık. Hedefimiz hep bir ilerisi, onun için en az iki sporcu diyoruz” şeklinde konuştu.