TTF Başkanı Durmuş, Sporun Gündemi'ne konuk oldu

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Kanal A ekranlarında yayınlanan "Sporun Gündemi" programına konuk oldu. Başkan Durmuş, başta Doğu Ligi özelinde görüşlerini belirtirken tenis gündemine dair değerlendirmelerde de bulundu.

Kanal A Spor Müdürü Murat Çimen'in sunduğu ve teknik direktör Celal Kıbrızlı'nın daimi konuk olduğu canlı yayında ilk olarak Erzurum'da düzenlenen Doğu Ligi'nin başlangıç öyküsünü anlatan Durmuş, 2012'de hayata geçirilen organizasyonun altıncı yılında 18 ilden sporcuların buluştuğunu belirtti.

Durmuş konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Tenisin Türkiye'de her noktada, her zaman oynanması gerektiğine yönelik bir anlayış üzerinde çalışıyoruz. Sporun, her yere ulaşabileceğini göstermek adına Doğu Ligi çok önemli. 2012'de Ağrı'da başlayan organizasyonun yıllar içinde tüm Doğu illerine yayılması oldukça sevindirici." 

Doğu Ligi'nin gelişimine dair bir soruyu yanıtlayan Durmuş, "Hedeflerimize ulaşmak adına ayakları oluşturduk. Altı yıl boyunca Ağrı, Batman, Malatya, Erzurum'da gerçekleştirdiğimiz organizasyonu bu yıl Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in de desteğiyle hayata geçirdik. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Bu hem sosyal sorumluluk hem de sportif başarı adına bir çalışma. Buradan çıkacak sporcuların ileride dünyaya açılması dileğimiz. Esas hedefimiz önce Türkiye'nin sonra da dünyanın en başarılı sporcularını yetiştirmek. Bu bağlamda Doğu Ligi'ne çok önem veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Tüm birimlerin aynı hedefe yönelmesi sonucunda Türkiye'nin bir spor ülkesi haline dönüşeceğini belirten Başkan Durmuş, "Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak, hem spor yapmış hem de sporu yönetmiş bir yapıdan geliyor. Duygularımızı biliyor. Kendisinin enerjisi ve desteğiyle biz de çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.