Aksu Arhavi'de şampiyonluğu kaçırdı

Arhavi Belediyesi'nin desteğiyle 19-26 Ağustos tarihleri arasında Arhavi Tenis Kulübü'nde düzenlenen TEB Mençuna Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda kariyerinin en büyük finaline çıkan Ayla Aksu, dört şampiyonluk puanı kaçırdığı mücadelede Rus Valeria Savinykh'e yenilerek ikinci oldu.

Türk Ekonomi Bankası'nın ana sponsorluğunda bu sene ilki gerçekleştirilen 60 bin dolar toplam para ödüllü organizasyonun finalinde eski bir ilk 100 oyuncusu olan Savinkyh ile kozlarını paylaşan 21 yaşındaki milli tenisçi, 3-1 geriden geldiği açılış setini 6-3'le hanesine yazdırdı.

3-0 geriye düştüğü ikinci seti 6-6'da dengeleyen 4 numaralı seribaşı Ayla, tie-break'te sırasıyla 6/5, 7/6, 9/8 ve 10/9'da maç puanları buldu. Aksu'nun yakaladığı şampiyonluk puanlarını çeviren Savinykh, nefesleri kesen oyunu 12/10'luk skorla kazanıp karşılaşmayı final setine götürdü.

Hızlı bir başlangıç yaptığı karar setinde 4-1 öne fırlayan Ayla, rakibinin dört oyunluk serisine engel olamayınca 5-4 geriye düştü. Karşılıklı kırılan servisler neticesinde bu set de tie-break'e uzarken, kritik oyunda Aksu'ya 7/5'le üstünlük sağlayan Savinykh, Artvin'de mutlu sona ulaşan isim oldu.

2 saat 58 dakika sonunda 3-6, 7-6, 7-6 ile sevinen Savinykh, kariyerinin en büyük zaferine uzanırken; şampiyonluğun kıyısından dönen Aksu ise bu sezonki altıncı tekler finalinde altıncı yenilgisini aldı.

Valeria Savinykh'e şampiyonluk kupasını Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu verirken, Ayla Aksu'ya ikincilik ödülünü Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ile Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Turan Topbaş takdim etti.

ÇİFTLERDE CE/RAINA ÜSTÜNLÜĞÜ
Günün erken saatlerinde yapılan çiftler finalinde Brezilyalı Gabriela Ce ile Hint Ankita Raina'nın üstünlüğü vardı. Hafta boyunca set kaybı yaşamayan Ce/Raina ikilisi, finalde Elitsa Kostova/Yana Sizikova ekibini 6-2, 6-3 mağlup ederek TEB Mençuna Cup'ta zirveye çıktı.