"Doğu Ligi'nde tenis şöleni izleyeceğiz"

TRT Spor ekranlarında yayınlanan Spor Her Yerde programının canlı yayınına konuk olan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, tenis gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Olimpiyat Parkı Spor Kompleksi’nde yapılan yayında Başkan Durmuş, yarın Erzurum’da başlayacak olan Spor Toto Doğu Ligi ile ilgili önemli noktalara değindi. Programda ayrıca Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Tenis İl Temsilcisi Alpaslan Tozoğlu ve Ağrı Gençlik ve Spor Kulübü oyuncusu Ali Armağan da konuk olarak yer aldı.

Sözlerine tenisin bir zengin sporu olduğu algısını kırabilmek adına Anadolu’nun bu sporu benimsemesinin büyük bir payı olduğunu ifade ederek başlayan Durmuş: “Bakanlığımızın desteğinin yanı sıra belediyemizin misafirperverliğiyle 18 ilimizden 400 sporcunun katılım sağladığı Doğu Ligi’ni düzenliyoruz. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Sayın Mehmet Sekmen’in de destekleriyle hafta boyunca bir tenis şöleni izleyeceğiz” sözlerini sarf etti.

Başkan Durmuş, tenisin ülke geneline yayılması misyonuyla hareket ettiklerini belirtirken, “Tüm güzellikleri ülkemizin bütünüyle yaşayalım istiyoruz. Bugün sadece dünya 1 numarası çıkarmak için değil, o potansiyeli açığa çıkarabilecek kadar derinlere indiğimiz bir yoldayız. Sporcularımızın hem sayısı hem de kalitesi artıyor. 2012’de başlattığımız ve altıncı yılını kutladığımız Doğu Ligi sayesinde gencecik, pırıl pırıl sporcularımızın artık Türkiye’nin her yerinde tenis oynadığını görebiliyoruz” dedi.

Erzurum’u bir spor şehri yapma gayesiyle hareket ettiklerini dile getiren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen: “Erzurum bir spor kenti olma yolunda ilerliyor. Burada spora, sporcuya destek vermeye devam edeceğiz. Sadece il merkezinde değil, tüm ilçelerde spor tesisleriyle gençlerin geleceğine yatırım yapıyoruz. Eğer bir başarı varsa ödül de olmalı. Bu sebeple bir ödül yönetmeliği çıkardık. Uluslararası başarılar gösteren sporcularımıza maddi destek sağlıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Erzurum Tenis İl Temsilcisi Alpaslan Tozoğlu ise Erzurum’da tenisin son yıllarda gösterdiği gelişime dikkat çekti. Tozoğlu: “Eskiden bu organizasyonu alabilmemiz imkansızdı. Antrenmanlarımızı kapalı spor salonlarında gerçekleştiriyorduk. Altı yıl önce belediye başkanımız bize, ‘İstanbul’dan bir başkan geliyor, sporu çok seviyor, bu fırsatı kaçırmayın’ dedi. Sayın Durmuş bizi ziyarete geldiği zaman da bu projeyi kendisine takdim ettik. Sağ olsun, sporcularımıza desteğini ve teşviğini hiç eksik etmedi. Bugün altı açık ve bir kapalı kortumuz var. -40 derecede dahi antrenmanlarımızı sıcak bir ortamda gerçekleştirebiliyoruz.” sözleriyle son yıllardaki değişime vurgu yaptı. Tozoğlu sözlerini, Doğu Ligi’nin şehirler arasında kurduğu kardeşlik köprüsünün önemine değinerek noktaladı.

Ağrı Gençlik ve Spor Kulübü oyuncusu Ali Armağan ise kariyerine ve hedeflerine ilişkin bilgiler verdi. 19 yaşındaki Armağan: “Sekiz yıl önce başlayan tenis kariyerime, ailemin de desteğiyle eğitim hayatımı sürdürerek devam ediyorum. İlerleyen yıllarda iyi bir sporcu veya antrenör olmayı hedefliyorum. Hocamızın yönlendirmesiyle burada tenise 10 kişi başladık, şu an yaklaşık 100 kişiyiz. İyi bir antrenör olursam 20-30 öğrenciden başlayıp yüzlercesine destek olmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

Programın son bölümünde söz alan Başkan Durmuş, Türkiye’nin dört bir yanında mücadele eden yüksek profilli oyuncuların gelmeye devam edeceğini ifade ederken, bu sporu ülke geneline yayma hedefi doğrultusunda çalışmaya aynı hırsla devam edileceği sözünü verdi.