Deaflympics Samsun 2017 sona erdi

Türk spor tarihinin ve Deaflympics tarihinin en geniş katılımlı spor organizasyonu Deaflympics Samsun 2017, Yaşar Doğu Spor Salonu’nda düzenlenen görkemli bir kapanış töreniyle sona erdi. Altı kıtadan 97 ülke, üç binin üzerinde sporcu ve beş binin üzerinde katılımcıyı buluşturan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nın kapanış töreninde tribünlerde sporcular, antrenörler, teknik delegeler, gönüllüler ve konuklar yer aldı. Katılımcı ülke bayraklarının kortejiyle başlayan törende, oyunlar boyunca Samsun’da yaşanan güzel anların derlendiği bir video gösterisiyle devam edildi. 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, kendisinden önceki bakan Akif Çağatay Kılıç’a saygılarını sunarak ve Samsunlulardan Akif Çağatay Kılıç’ı alkışlamasını isteyerek başladığı konuşmasını, “Bu olimpiyatların sloganı ‘Sesimiz Spor’du. Spor barıştır, kardeşliktir. Kitlelerin ortak dilidir. Kitleleri bir araya getirir. 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nın başarıyla organize edilmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diyerek sürdürdü. Bakan Bak ayrıca, “Türkiye, kazandırılan spor tesisleriyle ve spora yapılan yatırımlarla her zaman büyük organizasyonların ev sahipliğini yapmaya hazırdır. Bugün bunun örneğini ortaya koyduk” ifadelerini kullandı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise 13 gün boyunca katılımcıları Samsun’da misafir etmenin sevincini yaşadıklarını söyleyerek, “Misafirlerimiz de şehrimize renk kattılar. Şehrimizin yaşama sevincini yükselttiler. Bizi mutlu ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Lütfen Samsunumuzu unutmayınız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Deaflympics Samsun 2017 Genel Koordinatörü Serkan Baltacı, ICSD bayrağını Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir’e, Kihtir de bu bayrağı ICSD Başkanı Valery Rukhledev’e teslim etti.

Samsun Tenis Kulübü’nün ev sahipliği yaptığı 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları tenis mücadelelerinde ise madalya dağılımı şu şekilde oluştu:

TEK ERKEKLER
1- Çek Cumhuriyeti 2- Ekvador 3- Rusya

TEK KADINLAR
1- Tayvan 2- Rusya 3- Tayvan

ÇİFT ERKEKLER
1- Fransa 2- Almanya 3- Avusturya

ÇİFT KADINLAR
1- Tayvan 2- Fransa  3- Türkiye

KARIŞIK ÇİFTLER
1- Rusya 2- Fransa 3- Hindistan