Deaflympics Samsun 2017'ye görkemli açılış

Altı kıtadan 97 ülke, 3 bin 148 sporcu ve 5 binin üzerinde katılımcıyı bir araya getiren 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları (Deaflympics 2017), büyüklüğüne yaraşır bir açılış seremonisiyle Samsun'da başladı.

Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen açılış seremonisinde sporcular, antrenörler ve delegeler geçit töreninde tüm Samsun'u, Türkiye’yi ve dünyayı selamladı.

Geçit töreninin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, gönderdikleri mesajlarla 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek tüm sporculara başarılar dileklerinde bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, tüm konukları selamladıktan sonra, "23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları, benim de memleketim olan güzel Samsun için heyecan verici bir tecrübe olacaktır" dedi. Oyunlar için kısa sürede 42 tesisi hazır hale getirdiklerinin altını çizen Bakan Kılıç, Deaflympics için esnaftan hava yolu kabin memuruna kadar 5 bin kişinin işaret dili eğitimi aldığını hatırlattı.

Bakan Kılıç, Deaflympics 2017’nin, Türkiye hakkında yürütülen uluslararası karalama kampanyalarına, Türkiye'nin huzurlu ve emniyetli bir ülke olduğuna dair küresel ölçekte verilmiş en önemli cevap olduğunu söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından ICSD marşı çalındı ve 30 Temmuz'daki kapanış seremonisine kadar Samsun'da dalgalanacak olan ICSD bayrağı göndere çekildi.