İpek Soylu Wimbledon'da müthiş başladı

Yılın üçüncü Grand Slam turnuvası Wimbledon’da ter döken İpek Soylu, çiftler kategorisinde ikinci tura çıkmayı başardı. Taylandlı Varatchaya Wongteanchai ile güçlerini birleştiren milli tenisçi, açılış turunda Mandy Minella/Anastasija Sevastova ikilisini 6-1, 7-6 ile devirerek yoluna devam etti.

All England Club’ın çim kortlarındaki prestijli organizasyonunda iki eleme maçı kazanarak ana tabloya dahil olan Soylu/Wongteanchai tandemi, hızlı bir başlangıç yaptıkları mücadelenin ilk setini Lüksemburglu ve Letonyalı rakipleri önünde yalnızca 18 dakikada 6-1’le noktaladı.

Ortaklıklarının ilk turnuvasını oynayan Soylu ve Wongteanchai, ikinci setin düğümünü ise tie-break neticesinde çözdü. Kritik oyunda üstün bir performans sergileyen Soylu/Wongteanchai, ellerine geçen dördüncü maç puanında hata yapmadı ve tie-break’i 7/2 kazanarak 68 dakika sonunda tur vizesini kaptı.

21 yaşındaki İpek Soylu, bu galibiyetle birlikte 2010 Amerika Açık’ta ikinci tur oynayan İpek Şenoğlu’dan bu yana bir Grand Slam turnuvasının çiftler kategorisinde tur atlayan ilk Türk raket oldu.

Wimbledon’da son 32 ekip arasına kalan İpek Soylu ve Varatchaya Wongteanchai, ikinci turda 9 numaralı seribaşları Chan Hao-Ching (Tayvan) / Monica Niculescu (Romanya) ile kozlarını paylaşacak.