Deaflympics meşalesi Samsun yolunda

Türk spor tarihinin en geniş katılımlı organizasyonu olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak olan Samsun, olimpiyat ateşine kavuşuyor. Türk heyeti, tarihin en büyük Deaflympics’inin meşalesini, Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi’nin (ICSD) İsviçre'nin Lozan kentindeki merkezinden teslim aldı.

Lozan'daki devir teslim törenine Samsun Deaflympics 2017 Genel Koordinatörü Serkan Baltacı, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, Deaflympics 2017 Elçisi Taha Akgül ve Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Dr. Valery Rukhledev katıldı. Türk heyeti adına olimpiyat şampiyonu ve Deaflympics Spor Elçisi Taha Akgül'ün yaktığı meşale, Samsun'a gelmek üzere yola çıktı.

Aynı zamanda Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Sporcu Komisyonu Başkanlığı görevini üstlenen Taha Akgül, "18-30 Temmuz’da düzenleyeceğimiz oyunlara 96 ülkeden 5 binin üzerinde kişi gelecek. İnşallah işitme engelli sporcularımız ülkemizi en başarılı şekilde temsil ederler. Olimpiyat ateşini Lozan'dan teslim aldık. Meşaleyi önce İstanbul'a sonra Samsun'a götüreceğiz. İnşallah ülkemize ve Samsunumuza hayırlı olur" şeklinde konuştu.

Samsun Deaflympics 2017 Genel Koordinatörü Serkan Baltacı, "Her zaman yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a ve Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tüm dünyaya Samsun'dan dostluk, kardeşlik ve barış mesajları vereceğiz. Olimpiyat ruhu, meşale şehir Samsun'da ilelebet yaşayacak" dedi.

ICSD Başkanı Valery Rukhledev ise "Dünyanın en geniş katılımlı ikinci olimpiyat oyunu, İşitme Engelliler Olimpiyatları'dır. Türkiye'de 23'üncüsünü düzenleyeceğiz. Samsun'da en iyi en güzel organizasyonlardan birini yapacağız. Bu bizim için onur verici bir olaydır. Tüm destekleyenlere teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.