İpek ikide iki

Roehampton'daki Bank of England tenis kortlarında gerçekleşen Wimbledon elemelerinde ter döken milli tenisçi İpek Soylu, hem teklerde hem çiftlerde ikinci tura yükselmeyi başardı.

İpek, bir önceki gün açılış setinde 4-3 önde olduğu anda yağmur nedeniyle durdurulan maçın geri kalanında Yunan Valentini Grammatikopoulou karşısında güçlü bir performans sergiledi.

Korttan 6-4, 6-3'lük skorla üstün ayrılan Soylu, böylece Wimbledon elemelerindeki ilk galibiyetine imza attı. Soylu'nun bir sonraki rakibi, elemelerin 5 numarası Rus Anna Blinkova olacak.

ÇİFTLERDE DE DEVAM
21 yaşındaki milli tenisçi, tekler müsabakasından birkaç saat sonra çıktığı çiftler elemeleri ilk tur maçında da başarılı bir çıkardı. Taylandlı Varatchaya WongteanchaiI ile ortaklık kuran Soylu, setlerde geriye düştükleri yüzleşmede Denisa Allertova/Kristina Kucova'yı 1-6, 6-0, 6-1'le saf dışı bıraktı.

Soylu/WongteanchaiI ikilisi Wimbledon elemeleri final turunda, Kristie Ahn/Madison Brengle ya da Lesley Kerkhove/Lidziya Marozava ekibiyle karşı karşıya gelecek.