Marsel Antalya Open'da ikinci turda

Türk Ekonomi Bankası’nın ana sponsorluğunda Kaya Palazzo Belek tesislerinde gerçekleştirilen Antalya Open ATP çim kort turnuvasında Marsel İlhan adını ikinci tura yazdırdı. 30 yaşındaki milli tenisçi, kozlarını paylaştığı 8 numaralı seribaşı Slovak Martin Klizan önünde açılış setindeki tie-break’te 6/3 üstünken rakibinin bacağındaki sakatlık nedeniyle maçı bırakmasıyla son 16’ya kaldı.

Bu sonuçla ATP seviyesinde 2015’in Kasım ayında Moskova’da katıldığı turnuvadan bu yana süren galibiyet hasretine nokta koyan Marsel, ikinci turda Alman Daniel Altmaier ile eşleşti. Ana tabloya şanslı kaybeden olarak giren 1998 doğumlu Altmaier ise büyük çekişmeye sahne olan maçta Dominikli Victor Estrella Burgos’u 2 saat 53 dakika sonunda 7-5, 6-7, 7-6’lık setlerle saf dışı bıraktı.

“OYUNUMU UYGUN BİR ZEMİN”
Mücadelenin ardından basın mensuplarının karşısına çıkan Marsel İlhan, “Elbette maçın bu şekilde bitmesini istemezdim, rakibime geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Zorlu hava koşullarına rağmen başarılı bir performans sergilediğimi düşünüyorum. En büyük silahım olan servislerimi iyi bir şekilde kullandım. Çim, oyunuma uygun bir zemin. İkinci turda zor bir maç beni bekliyor. Elimden gelenin en iyisini ortaya koyup çeyrek finale yükselmek istiyorum” dedi.

ÇELİKBİLEK/AĞABİGÜN KAYBETTİ
ATP 250 serisi Antalya Open’da çiftlerde ortaklık kuran milli tenisçiler Altuğ Çelikbilek ve Sarp Ağabigün, çeyrek final biletini alamadı. Çelikbilek/Ağabigün ikilisi, Merkez Kort’taki buluşmada Arjantinli Carlos Berlocq ile Portekizli Joao Sousa’nın oluşturduğu ekibe 6-3, 7-5 yenilerek turnuvaya veda etti.