TEB Kültürpark Cup'ta şampiyon Buzarnescu

Türk Ekonomi Bankası'nın ana sponsorluğunda gerçekleşen TEB Kültürpark Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası’nda heyecan sona erdi. 17-24 Haziran tarihleri arasında İzmir'deki Kültürpark Tenis Kulübü’nün ev sahipiği yaptığı organizasyonun tekler finalinde Japon Eri Hozumi'yi 6-1 ve 6-0'lık setlerle mağlup eden Rumen Mihaela Buzarnescu şampiyon oldu.

Hafta boyunca set kaybetmeyen Buzarnescu, final karşılaşmasında oldukça üstün bir oyun sergiledi. Bir saatte tamamladığı buluşmada 8 numaralı seribaşı Hozumi'ye tek oyun şansı tanıyan 29 yaşındaki Buzarnescu, iki hafta içinde ikinci kez 60 bin dolar seviyesindeki bir organizasyonda kupa sevinci yaşadı.

Final mücadelesinin ardından düzenlenen seremonide Mihaela Buzarnescu'ya şampiyonluk kupasını İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu takdim etti. İzmir'den ikincilikle ayrılan Eri Hozumi ise ödülünü Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın elinden aldı.

Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Necimoğlu, başarılı bir organizasyonu geride bıraktıklarını ifade ederek tüm katılımcılara teşekkür etti. Kültürpark Tenis Kulübü Başkanı Server Uyaroğlu ise ilk defa bu seviyedeki bir turnuvaya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek Türkiye Tenis Federasyonu adına Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Necimoğlu ve sponsorlara teşekkür plaketleri verdi.

Fotoğraflar: Gökhan Taner @ TTF