Ayla son dörtte tamamladı

Milli raket Ayla Aksu, İzmir'deki Kültürpark Tenis Kulübü kortlarında düzenlenen toplam 60 bin dolar ödüllü TEB Kültürpark Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'na yarı finalde veda etti. 

Türk Ekonomi Bankasının ana sponsorluğunda gerçekleşen organizasyonda set yitirmeden adını son dörde yazdıran Aksu, final yolunda 8 numaralı seribaşı Eri Hozumi'ye takıldı. 20 yaşındaki milli raket, klasmanın 226. basamağındaki Japon rakibine 6-2 ve 7-5'lik setlerle kaybetti. 

Mücadeleye iyi başlayan ve servis kırıp üstünlüğü yakalayan Ayla, akabinde üst üste üç kez servisini kaptırdı ve seti 6-2 yitirdi. Bu düzeydeki ilk yarı finalinde boy gösteren Aksu, 3-0 geriye düştüğü ikinci seti 5-5'te dengelese de kritik noktada servisine tutunamayınca yenilgiyi önleyemedi.

1 saat 26 dakika sonunda galibiyete uzanarak finale ilerleyen Hozumi, şampiyonluk maçında Rumen Mihaela Buzarnescu kozlarını paylaşacak. Buzarnescu ise son turda 1 numaralı seribaşı Bulgar Viktoriya Tomova'yı 7-5, 6-2 ile turnuvanın dışına itmeyi başardı.

Bu sene ilki organize edilen TEB Kültürpark Cup ITF turnuvasında Buzarnescu ile Hozumi arasındaki tekler finali yarın (24 Haziran Cumartesi) saat 11:00'de başlayacak.

TEKLER ANA TABLO
MAÇ PROGRAMI

Fotoğraflar: Gökhan Taner