Kırmızı-beyazlılar Bakü'de doludizgin

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları'nda takım mücadelelerinin ardından bireysel mücadelelerde de Türkiye fırtınası esiyor. Şu ana dek oynadıkları hiçbir maçta set kaybı yaşamayan milli tenisçiler, çiftlerde altın madalya maçına çıkmaya hak kazanırken, teklerde de yarı finali yakaladı.

Faslı rakipleri Amine Ahouda/Ayoub Chakrouni'yi 6-0, 6-3'lük setlerle eleyen Altuğ Çelikbilek/Sarp Ağabigün ikilisi, çift erkekler finalinde Özbek tandem Saidalo Saidkarimov/Amal Sultanbekov ile eşleşti. Çift kadınlarda ise güçlerini birleştiren Ayla Aksu ve Berfu Cengiz, Malezya'dan Jawairiah Noordin/Theiviya Selvarajoo'yu 6-3, 7-6 yenip finalde Özbek Sabina Sharipova/Polina Merenkova'nın karşısına geçti.

Kırmızı-beyazlılar çiftlerde olduğu gibi teklerde de fire vermedi. Altuğ Çelikbilek, Özbek Sergey Fomin'i 6-3, 6-2; Anıl Yüksel, Özbek Saidalo Saidkarimov'u 6-4, 6-4; Ayla Aksu, Özbek Komola Umarova'yı 7-5, 6-2; Berfu Cengiz de Malezyalı Jawairiah Noordin'i 6-1, 6-0'la saf dışı bıraktı ve yarı final biletini kaptı.

Millilerin teklerdeki yarı final eşleşmeleri ise şu şekilde:
Altuğ Çelikbilek - Amine Ahouda (Fas)
Anıl Yüksel - Mubarek Zayid (Katar)
Ayla Aksu - Fatma Al-Nabhani (Umman)
Berfu Cengiz - Sabina Sharipova (Özbekistan)