Gençler ve milli sporcular Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Başbakan Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanı sıra 81 il ve KKTC'den birer kadın ve erkek genç temsilci ile milli sporcuları kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında genç milli tenisçiler Selin Övünç ve Zeyneb Sena Sarıoğlan’ın da yer aldığı sporcuların yanı sıra gençlere hitaben yaptığı konuşmasında, "Sizler nezdinde tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bu milli günümüz vesilesiyle istikbalimiz olan siz gençlerimizle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu özellikle ifade etmek istiyorum" dedi.

Kabulde gençlere hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, "Sevgili gençler, sizlerle iki toplantıyı ayrı ayrı Cumhurbaşkanlığında, Başbakanlıkta yapmak yerine burada gerçekleştiriyoruz" ifadesini kullandı. Gençler ve sporcularla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldırım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, Samsun'da bağımsızlık meşalesinin yakılmasının yıl dönümü olan 19 Mayıs'ta, 81 ilden gençlerle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlatmış olduğu kalkınma hamleleri çerçevesinde, 15 yıldır hayata geçirilen yeni atılımlar ve yeni çalışmalar sayesinde ülkemizin her alanında olduğu gibi hem gençlik hem de spor alanında büyük gelişmeler gösterdiğin belirtti. Bakan Kılıç sözlerini şöyle tamamladı:

“Külliye'deki 19 Mayıs kabulüne katılan sporcularımız 2017'nin başından beri önemli başarılar kazandı. Temmuz ayında 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarına katılacak sporcular da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecek. Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'nda inancımızın birlik ve beraberliği altında hep beraber geleceğe yürüdük. 19 Mayıs'ta Gazi Mustafa Kemal'in başlatmış olduğu istiklal ve istikbal yürüyüşünün 1923'te Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanmasıyla, şu anda 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru ilerliyoruz. Sizin göstermiş olduğunuz duruşla beraber, milletimizin geçmişinden, medeniyetinden, inancımızdan almış olduğumuz güçle beraber sizin önderliğinizde inşallah bu millet ilelebet payidar olacaktır."