Cem İlkel'den cesur mücadele

Ana tablo heyecanının başladığı TEB BNP Paribas İstanbul Open'da günün dördüncü üçüncü maçında korta çıkan Cem İlkel, setlerde öne geçtiği ilk tur mücadelesinde Rus raket Mikhail Youzhny'ye mağlup oldu.

Bir dönem dünya sıralamasında 8 numaraya kadar çıkan, bu hafta itibarıyla 88. basamakta bulunan tecrübeli rakibi önünde maça güçlü bir başlangıç yapan Cem, iki kez servis kırdığı ilk seti 6-3'le hanesine yazdırdı.

Seyircinin desteğini arkasına alan İlkel, ikinci setin başında servisini kırdırıp 3-1 geriye düşünce bu rüzgarı devam ettiremedi. Servisini bir kez daha kırdıran kaptıran 21 yaşındaki milli tenisçi, seti 6-3’le kaptırdı.

Amerika Açık'ta iki yarı finali olan 34 yaşındaki Youzhny, final setinin ikinci oyununda break'i bulup 3-0’a ulaştı. Cem, sonraki bölümde kendi servis oyunlarını alsa da rakip serviste sadece iki puan elde edebildi ve 6-3’lük son setle maçtan yenik ayrıldı.

2 saat 2 dakika süren karşılaşmanın ardından basının sorularını yanıtlayan Cem İlkel, iyi oynadığı maçlarda kazanma becerisini geliştirmesi ve artık bu seviyede maç kazanabilmesi gerektiğini vurguladı.

"Maça iyi başladım ama devamında aynı seviyede agresif oynamam lazımdı, yapamadım. İkinci setten sonra düşüş yaşadım. Artık bunu aşmam gerekiyor" diyen İlkel, İstanbul Open'daki serüvenine Altuğ Çelikbilek ile ortaklık kurduğu çiftler kategorisinde devam edecek.