Çağla'ya Mertens engeli

TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta günün üçüncü çeyrek finalinde sahne alan son şampiyon Çağla Büyükakçay, çekişmeli bir maçın ardından Belçikalı Elise Mertens'e 6-4, 4-6, 6-2 mağlup oldu.

Dünya sıralamasının 65. basamağındaki Mertens mücadeleye hızlı bir başlangıç yaparak 4-1 öne geçse de Büyükakçay yedinci oyunda break dezavantajını ortadan kaldırdı. Skoru 4-4'te eşitleyen Çağla, setin sonunu iyi getiremedi. Servisine tutunup 5-4'lük üstünlüğü yakalayan Mertens, onuncu oyunda servis kırıp 6-4'le seti noktaladı.

WTA düzeyindeki dördüncü tekler yarı finalini oynayan Çağla, ikinci sette ritmini buldu. Kısa toplar ve derin vuruşlarla Mertens'i zorlayan Büyükakçay, aradığı break'i yedinci oyunda buldu. 4-3'e ulaşan Çağla, güçlü servis performansını son iki oyunda sürdürdü ve geri dönüş izni tanımadığı Mertens'e 6-4'le cevap verdi.

İstanbul'da 6 numaralı seribaşı olarak ter döken Mertens, oldukça uzun süren üçüncü ve dördüncü oyunu hanesine yazdırıp hem 3-1 öne fırladı hem de psikolojik üstünlüğü ele geçirdi. Çağla servis kırıp geri dönüş için umutlansa da güçlü ve hatasız bir maç sonu oynayan Belçikalı tenisçi, seti 6-2 kazanıp adını son dörde yazdırdı.

"TÜRK TENİSİNİN SEVİYESİNİ KANITLADIK"
Son tekler şampiyonu unvanıyla katıldığı TEB BNP Paribas İstanbul Cup'a çeyrek finalde veda eden Çağla Büyükakçay, karşılaşmanın basının sorularını yanıtladı. Bir önceki turda kariyerinin en iyi galibiyetlerinden birini aldığını hatırlatan Büyükakçay, "Kaybettiğim için elbette üzgünüm ancak turnuva boyunca sergilediğim performanstan ötürü memnunum" dedi.

"Rakibim Mertens son dönemde büyük ivme yakalamış bir isim. Kendisini kutluyorum. Galibiyet için elime fırsatlar geçti fakat kullanamadım. Her şeye rağmen bu turnuva benim adıma yeni bir başlangıç oldu" şeklinde konuşan Çağla, Türk tenisinin oldıukça parlak bir hafta geçirdiğini söyledi.

27 yaşındaki milli tenisçi, WTA düzeyindeki bir organizasyonda ilk defa iki Türk sporcunun birden teklerde son sekiz gördüğü haftayı "WTA Turu'nda başarılı olabileceğimizi, Türk tenisinin üst düzey seviyeye ulaştığını kanıtladık" sözleriyle özetledi.