Başak'tan gururlu veda

Lale Kupası ITF 60K zaferi sonrası katıldığı TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta elemelerin ardından ana tabloda iki maç daha kazanarak dikkatleri üzerine çeken Başak Eraydın, çeyrek finalde Irina-Camelia Begu'ya 2-6, 7-6, 6-1 mağlup oldu.

Toprak zemindeki turnuvanın 3 numaralı seribaşı ismi Begu karşısında servisinde yalnızca dört puan yitirdiği açılış setini 6-2 ile hanesine yazdıran Eraydın, ikinci sette 3-1 geriye düşmesine rağmen mücadelesini sürdürdü ve skoru 6-6'da dengeledi.

Eraydın, tie-break'te skor 5/5 iken yarı finale iki puan kadar yaklaşsa da Begu'dan izin çıkmadı. Kritik oyundaki son iki puanı alan Rumen raket, 7/5'e ulaşıp mücadeleyi final setine götürdü.

Karar setinde üstün taraf, klasmanın 33. basamağındaki Begu'ydu. Etkili bir performans ortaya koyan Begu, Eraydın'a tek oyun şansı tanıdığı seti 6-1 kazanıp çeyrek final vizesini aldı.

2 saat 45 dakika süren mücadeleyi Eraydın 17, Begu ise 20 kazanma vuruşuyla tamamladı.

"BU SEVİYEYE AİTİM"
Maçın ardından basın mensuplarının karşısına çıkan 22 yaşındaki Eraydın, kariyeri açısından ilklere imza attığı TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ın kendisi için en önemli artısını "Bu seviyeye ait olduğumu gösterdim" sözleriyle özetledi.