TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta anlamlı maç

TEB BNP Paribas İstanbul Cup anlamlı bir maça ev sahipliği yaptı. 18-30 Temmuz'da Samsun'da düzenlenecek 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etmeye hazırlanan Asuman Şakı ve Beste Mürşitoğlu, milli tenisçiler Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu ile gösteri maçı yaptı. Turnuvanın son tekler şampiyonu Büyükakçay ile son çiftler şampiyonu Soylu, karşılaşma sonrasında genç sporcularla sohbet ederek tecrübelerini paylaştı.

"Heyecanlarını türekten hissediyorum"
23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na katılacak olan sporcularla maç yaptığı için duyduğu memnuniyeti dile getiren Çağla Büyükakçay, "Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda Ay-yıldızlı bayrağımızla temsil etmiş bir sporcu olarak Asuman Şakı ve Beste Mürşitoğlu kardeşlerimizin heyecanlarını yürekten hissediyorum. İki arkadaşımıza da İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda başarılar diliyorum. Samsun’da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inancım tam" dedi. 

"Kalbimiz onlarla birlikte atacak"
İpek Soylu ise gösteri maçında oldukça keyifli dakikalar yaşadıklarını belirterek, "Bugün İstanbul'da çok anlamlı bir organizasyonda yer almanın mutluluğunu yaşıyorum. Asuman ve Beste'ye Samsun'da düzenlenecek dev organizasyonda başarılar diliyorum. Türkiye tarihinin en büyük uluslararası spor organizasyonu olan Samsun Deaflympics 2017'de yer alacak milli sporcularımızla kalbimiz birlikte atacak" şeklinde konuştu. 

"Hayatımızın en unutulmaz anıydı"
İşitme engelli milli tenisçiler ise gösteri maçında İpek Soylu ve Çağla Büyükakçay ile çok keyifli anlar yaşadığklarını belirtti. İkili ile aynı kortta olmakta duydukları mutluluğu dile getiren Şakı ve Mürşitoğlu, organizasyonda emeği geçen yetkililere ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür etti. Gösteri müsabakasını "Hayatımızın en unutulmaz anıydı'" şeklinde nitelendiren Asuman ve Beste, dünyanın en büyük üçüncü, Türkiye tarihinin en büyük spor organizasyonu olan 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda Ay-yıldızlı bayrağı en iyi şekilde temsil edeceklerini dile getirdi.