Son şampiyon evinde çok güçlü

Garanti Koza Arena'da son şampiyon unvanıyla raket sallayan Çağla Büyükakçay, TEB BNP Paribas İstanbul Cup'In 2 numaralı seribaşı ismi ve dünya sıralamasının 30. basamağındaki Macar rakibi Timea Babos'u 6-4, 7-6(5) yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Büyükakçay, %77 ile ikinci servis puanı çıkardığı karşılaşmada servis attığı 11 oyunun 9'unu kazanırken, ikinci sette bir ara ritim yakalayan Babos'a maçı eşitleme fırsatı vermedi. Aynı zamanda çiftler partneri olan Babos'u kısa toplarla rahatsız eden Çağla, geri çizgideki mücadeleci oyunuyla sonuca gitti.

Kariyerinin en iyi galibiyetlerinden birine imza atan Çağla, TEB BNP Paribas İstanbul Cup'taki yenilmezlik serisini de yedi maça çıkardı. 27 yaşındaki milli tenisçi, çeyrek finalde 6 numaralı seribaşı Elise Mertens ile kozlarını paylaşacak.

Galibiyetini değerlendirirken mücadele seviyesinden çok memnun olduğunun altını çizen Büyükakçay, "Korta çıkarken artık kaybedecek bir şeyim yok diye düşünemiyorum. Çünkü seyircilerin beklentisi var. Onları hayal kırıklığına uğratmamak için ister istemez bir kazanma isteği ve baskı oluyor" dedi.