Eraydın ilklere devam ediyor

TEB BNP Paribas İstanbul Cup ikinci turunda iki milli tenisçiyi buluşturan maçta sevinen taraf Başak Eraydın oldu. Garanti Koza Arena'daki buluşmada Ayla Aksu'ya set vermeyen Başak Eraydın, elemelerin ardından iki ana tablo galibiyetine daha imza atarak WTA kariyerinin ilk çeyrek finalini yakaladı.

Açılış turunda 7 numaralı seribaşı Bulgar Tsvetana Pironkova'yı saf dışı bırakan Başak, güçlü performansını Ayla önünde de sürdürdü. Daha önce ITF kulvarında iki kez yendiği Aksu'yu 68 dakika sonunda 6-1 ve 6-3'le eleyen Eraydın, Lale Kupası'nda başlayan yenilmezlik serisini dokuz maça çıkardı.

Çeyrek final derecesi neticesinde ilk 200'e girmeyi garanti altına alan Başak, Türkiye tenis tarihinde WTA tekler sıralamasında bunu başaran üçüncü isim oldu. 22 yaşındaki Eraydın, yarı final yolunda 3 numaralı seribaşı Rumen tenisçi Irina-Camelia Begu ile kozlarını paylaşacak.

"ÖZEL BİR HAFTA GEÇİRİYORUM"
Maç sonrasında kalabalık bir medya grubunun karşısına çıkan Başak Eraydın, geride bıraktığı mücadeleyi değerlendirirken "Skor rahat görünse de Ayla ile oynadığım için aslında mental olarak zor bir maç oldu. Kariyerimde ilkleri yaşadığım çok özel bir hafta geçiriyorum" dedi.

Eraydın, bir sonraki turda klasmanın 33. basamağındaki Irina-Camelia Begu ile yapacağı maç hakkında ise "Pek fazla tanımadığım bir isim ile oynayacağım. Her zaman olduğu gibi son puana dek mücadeleyi bırakmayacağım" ifadelerini kullandı.