Ayla'dan harika başlangıç

TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta bir önceki gün Başak Eraydın'ın galibiyetiyle sevinen Türk tenisi, ana tablo mücadelesinin üçüncü gününde önemli bir zafere daha şahitlik etti. Garanti Koza Arena'daki ilk maçta Rus rakibi Elizaveta Kulichkova'yı 7-5, 6-1'le geçen Ayla Aksu, kariyerinin ilk WTA galibiyetine imza atarak adını son 16'ya yazdırdı.

Mücadeleye istediği başlangıcı yapamayan ve 3-0 geriye düşen 20 yaşındaki Ayla, bu noktada geri dönüşü başlattı. Akabindeki altı oyunun beşini kazanıp 5-4 öne geçen Ayla, iki oyun sonra dünya 224 numarası Kulichkova'nın servisini kırıp 72 dakika süren 7-5'le tamamladı.

İstanbul Cup'ta ikinci kez ana tablo mücadelesi veren Aksu, ikinci sette ise dominant bir performans sergiledi. Birinci servislerinde yalnızca beş puan kaybı yaşadığı bu sette Kulichkova'ya tek oyun bırakan Aksu, 1 saat 47 dakika sonunda ikinci tur biletini cebine koydu.

Bu sonucun ardından bir WTA turnuvasında ilk kez iki Türk oyuncu birden son 16'ya kalırken, milli tenisçiler Ayla Aksu ve Başak Eraydın ikinci turda birbirine rakip oldu.

Günün ilerleyen saatlerinde ise son şampiyon Çağla Büyükakçay, unvanını koruma yolundaki ilk sınavını verecek. Büyükakçay, saat 17.00'de başlaması planlanan maçta Belçikalı Maryna Zanevska ile kozlarını paylaşacak.