Başak'tan müthiş geri dönüş

Eleme müsabakalarıyla perdesi açılan TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta ilk günün galibiyetinin altında Başak Eraydın'ın imzası vardı. Eraydın, Garanti Koza Arena'daki mücadelede klasmanın 167. basamağındaki Çek Tereza Smitkova’yı 4-6, 6-2, 7-6 ile mağlup ederken hem beş maç puanı kurtardı hem de final setini 1-5'ten çevirdi.

Geçtiğimiz hafta İstanbul'daki 60 bin dolar toplam para ödüllü Lale Kupası’nı kazanarak kariyerinin en önemli başarısına ulaşan Başak, 2014 Wimbledon'da sürpriz bir şekilde dördüncü tura kadar ilerleyen Smitkova önünde yakın giden ilk seti 6-4 kaybetti. İkinci sette daha iyi servisler atan Başak, iki kez servis kırdığı bu seti 6-2 kazanıp maça eşitliği getirdi.

Final setinde Smitkova, üst üste kırdığı servislerle dengede giden maçı bir anda lehine çevirdi ve skoru 5-1'e getirdi. Ancak yedinci oyunda iki, sekizinci oyunda üç olmak üzere toplam beş maç puanı çeviren Eraydın, üst üste kazandığı oyunlarla işi tie-break'e götürdü. Psikolojik üstünlüğü de ele geçiren Başak, etkili bir performans sergilediği tie-break'i 7/3'le hanesine yazdırdı ve elemelerin final turuna ilerledi.

2 saat 18 dakika sonunda müthiş bir galibiyet elde eden Eraydın, ana tablo yolundaki son sınavını eski bir ilk 60 oyuncusu olan, bu hafta itibarıyla sıralamada 160. basamakta bulunan Rus Alla Kudtyavtseva önünde verecek.

İPEK ÖZ'DEN CESUR MÜCADELE
Kariyerinde ilk kez WTA seviyesinde maç oynayan 1999 doğumlu İpek Öz, elemenin ilk turunda 148 numaradaki Rus Anna Kalinskaya ile karşılaştı. İlk seti kaybettikten sonra maça dönen ve karşılaşmayı uzatan İpek, 5-3 öne geçtiği son seti bitiremedi. Geri gelen Kalinskaya, arka arkaya kazandığı dört oyunla maçı 6-3, 4-6, 7-5'le tamamlayarak elemenin son turuna kaldı.

17 yaşındaki bir diğer Türk raket Berfu Cengiz ise klasmanın 176. basamağındaki Rus Anastasia Komardina'yı üç sete zorladı. 2 saat 14 dakika süren maç boyunca yedi defa servis kırdıran Cengiz, ikinci seti alsa da korttan 6-4, 4-6, 6-2 yenik ayrıldı.

İstanbul Cup'ta ilk eleme gününün son maçında Melis Sezer sahne aldı. 173 numaradaki Arjantinli Natalia Podoroska karşısında final setinde maçı çevirme şansı yakalayan Sezer, 5-5'te öne geçme fırsatını kullanamayınca 2 saat 45 dakika sonunda rakibine 2-6, 6-4, 7-5 kaybetti.

ELEME TABLOSU
MAÇ PROGRAMI