Eraydın şampiyonluğun kıyısında

22 yaşındaki milli tenisçi Başak Eraydın, tekler kariyerinin en büyük finaline 60 bin dolar toplam para ödüllü Lale Kupası ITF turnuvasında adım attı. Üstün bir performans sergilediği yarı finalde Polonyalı Magdalena Frech'i 6-3, 6-2 ile mağlup eden Eraydın, şampiyonluk maçında Çek Petra Krejsova ile eşleşti.

Açılış setinde dünya 289 numarası Frech'in yakaladığı sekiz servis kırma puanının yedisine izin vermeyen Eraydın, 6-3'le ilk adımı attı. Başak ikinci sette güçlü servisleriyle rakibine nefes aldırmadı. Birinci servislerindeki puanların tamamını hanesine yazdıran Eraydın, bu seti de 6-2 kazanıp galibiyete uzandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Göztepe Gülbahçe Tesisi'ndeki zorlu organizasyonun diğer tekler yarı finalinde ise elemelerden gelen Krejsova sevindi. Belaruslu Vera Lapko'yu 7-5, 6-4'le saf dışı bırakan 2014 Lale Kupası çiftler şampiyonu Krejsova, finalde Eraydın'ın karşısındaki yerini aldı.

Başak Eraydın ile Petra Krejsova arasındaki Lale Kupası tekler finali, yarın (15 Nisan Cuma) saat 14.00'ten itibaren sportstv ekranlarından naklen yayınlanacak.

TEKLER ANA TABLO
ÇİFTLER ANA TABLO
15 NİSAN PROGRAM