"Büyük tecrübe edindim"

Türkiye-İsveç Davis Cup serisinin dördüncü maçında dünya 154 numarası Elias Ymer'e 7-6, 6-1, 7-5 mağlup olan Altuğ Çelikbilek, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.

Maça istediği başlangıcı yaptığını söyleyen 20 yaşındaki milli tenisçi, 4/1'lik üstünlüğünü koruyamadığı ilk setteki tie-break hakkında "Durum 5/5 iken file önüne düşen topta oldukça basit bir hata yaptım. Puanı alsaydım seti kazanma şansım artacaktı" dedi.

56 dakika süren açılış setini yitirdikten sonra oyundan düştüğünü dile getiren Çelikbilek, "Rakibim ilk seti kazandıktan sonra korttaki üstünlüğü ele geçirdi, daha özgüvenli bir şekilde oynamaya başladı." ifadelerini kullandı.

Manavgat'taki mücadelelerin kendisine çok şey kattığını belirten Altuğ, "Üst seviyede üst düzey rakiplere karşı başa baş bir şekilde oynayabileceğimi anladım. Büyük tecrübe edindiğimi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Elde ettiği iki tekler galibiyetiyle ülkesi İsveç'in tur atlamasına büyük katkı yapan Ymer ise oldukça zor iki maç yaptığını, seri boyunca takım halinde çok iyi savaştıklarını, üst kümeye yükselme yolunda önemli bir adım attıklarını dile getirdi.