"Temposu yüksek, yorucu bir maçtı"

Antalya Manavgat'taki Türkiye-İsveç Davis Cup Avrupa/Afrika Bölgesi 2. Grup ikinci tur serisinin ikinci tekler maçında Elias Ymer’e mağlup olan Cem İlkel, 4 saat 27 dakika süren kıyasıya mücadelenin ardından basının sorularını yanıtladı.

Aynı jenerasyonun oyuncuları olduğu için rakibini iyi tanıdığını belirten Cem, “Elias’ı çocukluğumdan beri tanıyorum. Eskiden de üstün ve güçlü bir oyuncuydu. Bugünkü maçta da tempo yüksekti. Rakibim beni yordu, nefes aldırmadı” dedi.

Kendisi için mücadelenin kırılma anının dördüncü set olduğunu söyleyen İlkel, “4-1’den gelip oyuna ortak oldum ancak tie-break’i iyi oynayamadım. Bazen düşüşler yaşıyorum. Tekler kariyerimde ilk kez beş setlik bir maç kaybettim” ifadelerini kullandı.

Marsel İlhan’ın ilk maçtaki mağlubiyetinin üzerinde baskı oluşturmadığını söyleyen Cem, “Maç eksiğim olduğunu düşünüyorum. İyi oyunculara karşı daha iyi performans sergiliyorum. Ancak bazen kaybetmemem gereken maçlar kaybedebiliyorum” diye konuştu.

Ali Bey Club'daki atmosfere de değinen 21 yaşındaki milli tenisçi, seyircinin desteğinin muhteşem olduğunu, özellikle tribünlerde çocukların olmasının çok güzel bir görüntü oluşturduğunu söyledi.

YMER: ÖNEMLİ BİR ADIM ATTIK
Cem İlkel’i yenerek ülkesi İsveç’in ikinci güne 2-0 önde girmesini sağlayan dünya 154 numarası Elias Ymer ise oldukça zorlu bir maç oynadığını, galip geldiği ve tur yolunda önemli bir adım attıkları için oldukça sevinçli olduğunu belirtti.

Uzun süredir tanıdığı Cem ile böylesine zorlu bir maç yapacağını önceden tahmin ettiğini dile getiren 20 yaşındaki İsveçli raket, Türk tenisseverlerin yarattığı ateşli atmosferin mücadeleyi daha zevkli bir hale getirdiğini ifade etti.