Türkiye tenis festivaline hazır

TEB BNP Paribas İstanbul Cup ve TEB BNP Paribas İstanbul Open turnuvalarının ortak basın toplantısı, İstanbul Ortaköy’deki Four Seasons Otel’de gerçekleşti. Kalabalık bir katılımın olduğu toplantıda Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, Koza World of Sports (WOS) Genel Müdürü Yavuz Selek ve Turnuva Direktörü Paul McNamee görüşlerini paylaştı.

TENİSİN MERKEZİ TÜRKİYE
Türkiye’yi dünyanın tenis merkezi yapma yolunda önemli adımlar attıklarını belirten TTF Başkanı Cengiz Durmuş, yakalanan başarıların, ev sahipliği yapılan organizasyonların bunun bir göstergesi olduğunu söyledi. “Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu’nun elde ettiği tarihi şampiyonluklar ülke tenisinin geldiği noktayı kanıtladı” diyen Durmuş, bu yolda Türkiye Tenis Federasyonu’na büyük destek veren Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türk Ekonomi Bankası ve Garanti Koza’ya teşekkürlerini sundu. Durmuş, tüm sporseverleri, İstanbul Esenyurt’taki iki haftalık tenis şölenine ortak olmaya, dünyanın en iyilerini izlemeye davet etti.

'GURURLUYUZ'
Türkiye’de düzenlenenen en büyük iki tenis organizasyonu niteliğindeki İstanbul Cup ve İstanbul Open’a ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duyduklarını belirten Koza WOS Genel Müdürü Yavuz Selek, “2005’te başlayan spor maceramızda 12. yılın heyecanını yaşıyoruz. Bu süreçte gerçekleştirdiğimiz yatırımların karşılığını sporcularımızın dereceleri ve düzenlediğimiz organizasyonların başarılarıyla almaktayız. Tüm tenisseverleri milli raketlerimizin yanı sıra dünya yıldızlarının bir kez daha sahne alacağı Koza WOS’a davet ediyorum” dedi.

YILDIZLAR GEÇİDİ
Her iki turnuvanın direktörlüğünü yapan Avustralyalı eski çiftler 1 numarası Paul McNamee ise 24-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek İstanbul Cup ve 1-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek İstanbul Open hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi. Geçen yıl tarihi zaferlere imza atan Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu’nun yanı sıra Elina Svitolina, Eugenie Bouchard, Sara Errani, Timea Babos, Yulia Putintseva, Danka Kovinic, Irina Camelia-Begu gibi önemli isimlerin İstanbul Cup’ta mücadele edeceğini açıklayan McNamee, Marsel İlhan ve Cem İlkel’in de ter dökeceği İstanbul Open’da ise Milos Raonic, Marcos Baghdatis, Bernard Tomic, Diego Schwartzman, Borna Coric, Steve Darcis gibi yıldızların yer alacağının müjdesini verdi.

DESTEĞİN ADI TEB
TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Çağla ve İpek’in şampiyonlukları sayesinde geçen sene bir rüyayı yaşadıklarını, bu bağlamda İstanbul Cup ve İstanbul Open’ın ana sponsoru olarak çok gururlu olduklarını söyledi. Tenisin insanları birleştirici gücüne vurgu yapan Leblebici, Türk tenisine destek vermeye, topluma faydalı işler yapmaya devam edeceklerini, amaçlarının bu sporu tabana yaymak, herkesin oynamasını sağlamak olduğunu dile getirdi.