Büyükakçay'a Ozaki engeli

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, 8 numaralı seribaşı olarak katıldığı Malezya Açık WTA turnuvasında açılış turunda kozlarını paylaştığı Japon rakibi Risa Ozaki'ye 2 saat 21 dakika sonunda 6-2, 3-6, 6-4 yenilerek elendi.

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki organizasyonda 2014 ve 2016'da çeyrek final oynayan Büyükakçay, mücadeleye servis kırarak başlasa da üst üste dört oyun yitirdikten sonra geri dönemedi. Klasmanın 88. basamağındaki Ozaki, 6-2 ile setlerde öne geçti.

Bu hafta itibarıyla dünya sıralamasında 94.'lükte yer alan 27 yaşındaki Çağla, ikinci sete hızlı bir giriş yaptı. Kısa sürede 4-0'ı bulan Büyükakçay, sekizinci oyunda bir break'i verse de 6-3'e ulaşıp maçı final setine taşımayı başardı.

Merkez Kort'taki buluşmanın karar setinde ikinci oyunda iki servis kırma puanı kaçıran Çağla, durumu 2-0'a getirmenin kıyısından döndü. Bir sonraki oyunda break'i kaptıran 2016 TEB BNP Paribas İstanbul Cup şampiyonu, 2-1 geriye düştü.

Skor 3-5 iken iki maç puanı kurtaran Büyükakçay, Ozaki'nin maç için servis attığı onuncu oyunda eline geçen fırsatı değerlendiremedi. Servis kırma puanı çeviren Ozaki, maç puanında Büyükakçay'ın uzun giden backhand'i neticesinde 6-4'le işi bitirdi ve adını son 16'ya yazdırdı.