İpek son eleme turunda kaybetti

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki WTA turnuvasında raket sallayan İpek Soylu, aynı gün içinde iki maç birden yaptığı elemelerin final turunda yenilmekten kurtulamadı.

Bir önceki gün etkisini gösteren yağmur nedeniyle ilk maçını bugün oynayan Soylu, Polonyalı Paula Kania'yı 6-3, 6-1'lik setlerle mağlup ederek elemelerin final turuna ilerledi.

Ana tablo yolundaki son maçı için bir süre sonra tekrar korta çıkan Soylu, 2 saat 10 dakika süren buluşmada Japon Miyu Kato'ya 7-5, 7-6 kaybedip ana tablo vizesini rakibine kaptırdı.

20 yaşındaki Soylu, mücadelesini Belçikalı Elise Mertens ile ortaklık kurduğu çiftlerde sürdürecek. Soylu/Mertens ikilisi, açılış turunda Jawairiah Noordin/Jessy Rompies ekibiyle kozlarını paylaşacak.

ÇAĞLA KORTA ÇIKIYOR
Malezya Açık'ta boy gösteren bir diğer milli tenisçi Çağla Büyükakçay ise ana tablodaki ilk maçına yarın (27 Şubat Pazartesi) çıkacak.

2014 ve 2016'da çeyrek final oynadığı organizasyona 8 numaralı seribaşı olarak katılan Çağla, birinci turda 10 basamak gerisinde bulunan, klasmanın 91. basamağındaki Japon Risa Ozaki ile karşılaşacak.