Antalya'da kusursuz gün

Antalya'nın ev sahipliği yaptığı GD Tennis Cup erkekler ve kadınlar ITF turnuvalarında boy gösteren milli tenisçiler kusursuz bir günü geride bıraktı. Teklerde korta çıkan beş sporcumuz Başak Eraydın, Ayla Aksu, Marsel İlhan, Cem İlkel ve Altuğ Çelikbilek maçlarını kazanıp yarı finali yakaladı.

Toprak zeminde oynanan kadınlar mücadelesinin 4 numaralı seribaşı ismi Başak Eraydın, üçüncü maçında da set kaybı yaşamadı. Avusturyalı Pia Konig karşısında 6-1, 7-5'le gülen Eraydın, bu sene katıldığı üçüncü turnuvada da adını son dörde yazdırdı. Eraydın, yarı finalde 1 numara Rumen Cristina Dinu ile kozlarını paylaşacak.

Tablonun alt kısmında yer alan Ayla Aksu ise 2 numaralı seribaşı Rus Victoria Kan'ı saf dışı bıraktı. Açılış setini 6-4'le cebine koyan Aksu, ikinci sette 2-0 üstünken rakibinin maçı bırakmasıyla yoluna devam etti. Ayla final yolunda, geçen hafta yarı finalde kaybettiği Sırp Dejana Radanovic'ten rövanşı almaya çalışacak.

15 bin dolar toplam ödüllü organizasyonun çiftler kategorisinde de finalde Türk tenisçiler sahada olacak. Gürcü Ekaterine Gorgodze ile ortaklık kuran Aksu, Rus tandem Anna Iakovleva/Veronika Miroshnichenko'yu 6-3, 4-6, 10/8'le elerken, bir önceki haftanın şampiyon ikilisi Başak Eraydın/Karin Kennel ise Doğa Selen Takunyacı/Alona Fomina'yı 6-3, 6-2 yenip finalin adını koydu.

ERKEKLERDE ÜÇ YARI FİNALİST
Aynı adreste sert zeminde gerçekleşen erkekler turnuvasında 2 numaralı seribaşı olarak ter döken Marsel İlhan, Ukraynalı Vadym Ursu önünde verdiği son sınavı da set yitirmeden geçti. Karşılaşmadan 7-6, 6-4'le üstün ayrılan İlhan, yarı finalde Bulgar Aleksandar Lazov ile eşleşti.

GD Tennis Cup Futures turnuvasında alt yarısında bulunan Davis Cup takımımızın iki genç üyesi Cem İlkel ve Altuğ Çelikbilek büyük çekişmeye sahne olan maçların ardından galibiyete uzanıp final öncesinde birbirine rakip oldu.

Organizasyona elemelerden giren İlkel, 5 numaralı seribaşı Güney Koreli Hong Seong-Chan'ı 2 saat 35 dakika sonunda 6-7, 6-4, 7-5'le saf dışı bıraktı. 20 yaşındaki Çelikbilek ise klasmanın 210. basamağında oturan, turnuvanın 1 numaralı seribaşı ismi Kazak Dmitry Popko'yu 7-6, 6-7, 6-3'le devirip son dörde kaldı.

ÖZGEN ÇİFTLERDE KUPA İÇİN
Mısır'ın Şarm El-Şeyh kentindeki ITF turnuvasında raket sallayan Pemra Özgen, Hırvat partneri Ana Vrjlic ile birlikte çiftlerde şampiyonluk maçına çıkmaya hak kazandı. Özgen ve Vrljic, yarı finalde 1 numaralı seribaşları Kyra Shroff/Emily Webley-Smith'i 7-6, 7-5 yenerek finalde Veronika Kapshav/Julia Terziyska ekibinin karşısına geçti.

Pemra, tekler kategorisinde ise şanssız bir yenilgi alarak turnuvaya çeyrek finalde veda etti. 30 yaşındaki milli tenisçi, 6-3, 5-2'lik üstünlük koruyamadığı ve üç maç puanı kaçırdığı buluşmada Belaruslu rakibi Yuliya Hatouka'ya 3-6, 7-6, 6-4 kaybetti.