Ay-yıldızlı gençler Avrupa sekizincisi

Kıtanın en iyi ülkelerini buluşturan Avrupa Kış Kupası Finalleri'nde boy gösteren 14 Yaş Kız, 14 Yaş Erkek ve 16 Yaş Kız Milli Takımlarımız, farklı adreslerde gerçekleşen organizasyonu sekizinci sırada tamamladı.

Antalya'daki eleme müsabakalarında ilk ikiye girerek finallere gitmeye hak kazanan ekiplerimizden Türkiye 14 Yaş Kız Takımı, Çek Cumhuriyeti'nin Rakovnik şehrindeki mücadelelere katıldı. Kaptanlığını Umut Alptekin ile Merve Gültekinler Sadi'nin yaptığı, Selin Lidya Sepken, Melis Ayda Uyar, Özlem Uslu'dan meydana gelen milliler, sırasıyla Büyük Britanya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan karşısında aldığı mağlubiyetlerin ardından sekizinci oldu.

17-19 Şubat tarihleri arasındaki şampiyona için Rusya'nın Kazan kentine yolculuk eden Türkiye 14 Yaş Erkek Takımı, çeyrek finalde Çek Cumhuriyeti'ne elendikten sonra klasman serilerinde İtalya ve Danimarka'ya yenildi. Yıldıray Çam yönetimindeki kırmızı-beyazlıları Orhan Gür Umur, Arda Azkara, Togan Tokaç üçlüsü temsil etti.

Fransa'nın Brest şehrindeki 16 Yaş Avrupa Kış Kupası Finalleri'nde ter döken Ay-yıldızlı kızlar da oynadıkları serilerden mağlup ayrılmaktan kurtulamadı. Ev sahibi Fransa, Büyük Britanya ve Macaristan ile karşı karşıya gelen milli takımımız Zeynep Erman, Betina Tokaç, Deniz Çömlek'ten oluşurken, kaptanlık görevini Orhan Ataş üstlendi.