İlk rakip Letonya

2013'ten bu yana boy gösterdiği Fed Cup Avrupa/Afrika Bölgesi 1. Küme mücadeleleri için Estonya'nın başkenti Tallinn'de bulunan Milli Takımımız, gruptaki ilk maçına yarın (8 Şubat Çarşamba) Letonya karşısında çıkacak.

Kaptanlığını Alaaddin Karagöz’ün üstlendiği Ay-yıldızlı ekip; Çağla Büyükakçay, İpek Soylu, Ayla Aksu, Pemra Özgen'den oluşurken, tecrübe kazanması adına Berfu Cengiz de kafilede yer alıyor.

Uluslar klasmanının 29. basamağındaki millilerin 20 sıra gerisinde 49.'lukta bulunan Letonya'nun kadrosu ise WTA 35 numara Jelena Ostapenko, 307 numara Diana Marcinkevica ve 16 yaşındaki Daniela Vismane'de meydana geliyor.

TSİ 11.00'de başlayan sabah seansında Merkez Kort'ta kozlarını paylaşacak Türkiye ile Letonya bugüne dek tek buluşmalarını 2012’de yapmış, Mısır'da oynanan Avrupa/Afrika Bölgesi 2. Grup serisini 2-1'le Kırmızı-beyazlılar kazanmıştı.

Serilerin iki tekler, bir çiftler olmak üzere toplam üç maç üzerinden yapıldığı organizasyonda C Grubu'nun diğer eşleşmesinde Büyük Britanya ile Portekiz karşı karşıya gelecek.

Ali Katipoğlu - Tallinn