Avrupa Kış Kupası elemelerinde tarihi başarı

Türk tenisi, Antalya'nın ev sahipliği yaptığı 14 ve 16 Yaş Avrupa Kış Kupası elemelerinde tarihi bir hafta sonunu geride bıraktı. 3-5 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen mücadelelerin sonunda 14 Yaş Erkek, 14 Yaş Kız ve 16 Yaş Kız Milli Takımlarımız, gruplarında ilk ikiye girerek Avrupa Kış Kupası Finalleri'ne gitmeye hak kazandı.

Orhan Gür Umur, Arda Azkara, Togan Tokaç'tan meydana gelen 14 Yaş ekibimiz, ilk turu bay geçtikten sonra yarı finalde Bulgaristan'ı 2-1, finalde de Danimarka'yı 2-1 mağlup ederek grubunu zirvede tamamladı. Seracettin Turan yönetimindeki Ay-yıldızlılar, 17-19 Şubat tarihleri arasında Rusya'nın Kazan kentinde düzenlenecek finallerde raket sallayacak.

Umut Alptekin ile Merve Gültekinler Sadi'nin kaptanlığını yaptığı, Selin Lidya Sepken, Melis Ayda Uyar, Özlem Uslu üçlüsünün temsil ettiği 14 Yaş ekibimiz, grubunda ikinci olup 17-19 Şubat tarihlerinde Çek Cumhuriyeti'nin Rakovnik şehrindeki finaller için vizeyi kaptı. Sırasıyla İsveç ve Belarus'u 2-1 yenerek finallere katılmayı garantileyen Kırmızı-beyazlılar, grup birinciliği serisinde Ukrayna'ya 2-1 mağlup oldu.

Belek'teki elemelerde 16 Kız Takımımız da hedefine ulaştı. Zeynep Erman, Betina Tokaç, Deniz Çömlek'ten oluşan, Çağdaş Ulukan ve Aslı Canüzmen'in gözetimindeki milliler, Bulgaristan'ı 2-1'le geçtikten sonra Rusya ile yaptığı eşleşmeyi 3-0 kaybetmesine rağmen 17-19 Şubat tarihleri arasında Fransa'nın Brest kentinde yapılacak Avrupa Kış Kupası Finalleri'nin yolunu tuttu.

Fransa'nın Cholet şehrindeki elemelerde ter döken Türkiye 16 Yaş Erkek Takımı ise Slovenya'yı 3-0'la saf dışı bıraktıktan sonra yakın geçen yarı final serisinde İspanya'ya 2-1 yenildi. Kaptanlık görevini Yıldıray Çam ve Nuri Ersin Tarım'ın üstlendiği, Baran Cengiz, Bora Şengül, Emir Şendoğan'ın formayı terlettiği genç milliler, son maçında Portekiz'e 2-1 kaybetti ve dördüncü sırayı aldı.

12 Yaş Kız Milli Takımımızın geçen haftaki başarısının ardından üç ekibimizin daha elemeleri aşmasıyla birlikte Türk tenis tarihinde ilk kez dört takımımız birden Avrupa Kış Kupası Finalleri'nde boy gösterecek.