TEB Ankara Cup'ta çeyrek final zamanı

TEB Ankara Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda ana tablonun üçüncü gününde oynanan maçların ardından teklerde çeyrek, çiftlerde yarı finale kalan sporcular belirlendi.

Toplam 50 bin dolar ödüllü organizasyonda 5 numaralı seribaşı olarak boy gösteren İpek Soylu, çeyrek final yolunda Rus Marina Marfutina ile karşılaştı. 20 yaşındaki milli raket, büyük çekişmeye sahne olan ilk seti tie-break'te üç set puanı çevirerek kazandı. Etkileyici bir geri dönüşe imza attığı tie-break'i 3/6'dan gelip 8/6 ile kazanan Soylu, sağlık molası alarak başladığı ikinci sette ise oyunlarda 4-1 geriye düştü. Bu noktada rahatsızlığı nedeniyle maçı bırakmak zorunda kalan İpek, böylece turnuvaya şanssız bir şekilde veda etti. Soylu, Melis Sezer ile ortaklık kurduğu çiftler mücadelesinden de çekildi.

Açılış turunda 7 numaralı seribaşı Rus Viktoria Kamenskaya'yı deviren Ayla Aksu ise ikinci turda Rumen rakibi Mihaela Buzarnescu'ya mağlup oldu. 1 saat 26 dakika sonunda korttan 7-5, 6-3'lük setlerle yenik ayrılan Aksu, son sekiz biletini elemelerden gelen Buzarnescu'ya kaptırdı.

Ankara Tenis Kulübü'nün bu sene altıncısına ev sahipliği yaptığı TEB Ankara Cup'ta tekler çeyrek finalleri Aryna Sabalenka - Mihaela Buzarnescu, Ivana Jorovic - Maria Marfutina, Paula Kania - Vitalia Diatchenko ve Alexandra Cadantu - Elitsa Kostova olarak şekillendi. Çiftler kategorisinde ise Elitsa Kostova/Cornelia Lister - Anna Blinkova/Lidziya Marozava ve Alona Fomina/Ekaterine Gorgodze - Sabina Sharipova/Ekaterina Yashina yarı finalleri oynanacak.

TEKLER ANA TABLO
ÇİFTLER ANA TABLO
MAÇ PROGRAMI