İpek Soylu Ankara'da ikinci turda

Ankara Tenis Kulübü'nde devam eden TEB Ankara Cup ITF turnuvasının ikinci gününde korta çıkan 20 yaşındaki milli tenisçi İpek Soylu, çiftlerin ardından teklerdeki ilk maçını da kazanmasını bildi.

Toplam 50 bin dolar ödüllü turnuvada 5 numaralı seribaşı olarak mücadele eden İpek, açılış turunda Rus Polina Leykina ile karşılaştı. Soylu, ilk sette 5-4 gerideyken iki set puanı çevirdiği maçtan 1 saat 50 dakika sonunda 7-5, 7-6 ile galip ayrılıp adını son 16'ya yazdırdı.

Dünya sıralamasının 159. basamağında yer alan İpek Soylu'nun ikinci turdaki rakibi bir diğer Rus raket Maria Marfutina olacak. Ana tabloya şanslı kaybeden olarak giren Marfutina ise açılış turunda 1999 doğumlu İpek Öz'ü 6-2, 6-3'le saf dışı bıraktı.

ÇİFTLERDE ÇEYREK FİNALİSTLER BELİRLENDİ
TEB Ankara Cup'ta bugün oynanan maçların ardından çiftler kategorisinde son sekize kalan ekipler belirlendi. 

Turnuvaya wildcard ile katılan Berfu Cengiz/Selin Övünç, birinci turda Alona Fomina/Ekaterine Gorgodze'ye 6-3, 6-2'lik setlerle mağlup oldu. Fomina/Gorgodze tandemi çeyrek finalde İpek Soylu/Melis Sezer ikilisiyle oynayacak.

Ayla Aksu ile Başak Eraydın'ın kurduğu ortaklık ise 1 numaralı seribaşı Paula Kania/Marina Melnikova'ya 6-4, 7-6 kaybederek çiftler mücadelesine veda etti.

TEKLER ANA TABLO
ÇİFTLER ANA TABLO
MAÇ PROGRAMI