Çağla'dan Dubai'ye veda

Bu hafta itibarıyla dünya sıralamasının 82. basamağında yer alan Çağla Büyükakçay, wildcard ile raket salladığı Dubai'deki turnuvasına şanssız bir mağlubiyet alarak ilk turda veda etti.

Klasmanda kendisinden 20 sıra ilerideki İsviçreli Viktorija Golubic ile karşı karşıya gelen Büyükakçay, açılış setinde önemli bir geri dönüşe imza attı. 3-5'ten geldiği seti, dokuzuncu oyunda bir, onuncu oyunda iki set puanı çevirip tie-break'e götüren Çağla, kritik oyunu 7/4'le cebine koydu ve setlerde öne geçti.

27 yaşındaki milli tenisçi ikinci sete de iyi başladı. İlk oyunda Golubic'in servisini kırdıktan sonra 2-0'lık üstünlüğü yakalayan Büyükakçay, dördüncü oyunda break avantajını yitirdikten sonra kontrolü rakibine kaptırdı. Dört oyunluk bir seriyle 4-2'yi bulan Golubic, seti 6-3'le noktaladı ve maçı final setine götürdü.

Kazandığı setin moraliyle karar setini daha güçlü oynayan Golubic, etkili servisleriyle Büyükakçay'a üstünlük kurdu. Üçüncü ve beşinci oyunda servis kırarak farkı açan İsviçreli raket, 2 saat 43 dakika süren çekişmeli mücadeleden 6-7, 6-3, 6-2 ile galip ayrıldı ve adını ikinci tura yazdıran taraf oldu.

Tekler maçından birkaç saat sonra çiftlerdeki ilk tur maçı için tekrar korta çıkan Çağla, Rus partneri Natalia Vikhlyantseva ile birlikte istediği performansı sergileyemedi. Büyükakçay/Vikhlyantseva ikilisi, Mandy Minella/Anastasija Sevastova'ya 6-1, 6-2 kaybederek turnuvanın dışında kaldı.