Cem Astana'da ikinci turda

Kazakistan'ın başkenti Astana'daki 50 bin dolar toplam ödüllü ATP Challenger turnuvasında ter döken 21 yaşındaki milli tenisçi Cem İlkel, Rus rakibi Evgeny Karlovskiy'yi 6-0, 6-7, 7-5'le yenerek adını ikinci tura yazdırmasını bildi.

Bu hafta itibarıyla klasmanın 350. basamağında bulunan İlkel, kendisinden 91 sıra gerideki Karlovskiy önünde maça etkileyici bir başlangıç yaptı. Cem, yalnızca altı puan yitirdiği ve 19 dakikada tamamladığı açılış setini 6-0'la cebine koydu.

İkinci sete İlkel servis kırarak girerken, hemen akabinde servis kıran Karlovskiy durumu eşitledi. Üçüncü oyundan itibaren karşılıklı kazanılan oyunlar izlenirken, setin galibi 7/5'lik tie-break neticesinde Karlovskiy oldu.

Çekişme üçüncü sette de devam etti. Sekizinci oyunda break'i yakalayarak 5-3'ü bulan Cem, bir sonraki oyunda maç için attığı servislerde işi bitiremedi.

Üç oyun sonra 6-5 üstünken bu kez maç için servis karşılaşayan İlkel, eline geçen üçüncü maç puanında file önüne gelen Karlovskiy'yi geçerek 2 saat 13 dakika süren buluşmada son sözü söyledi.

Bu galibiyetle son 16'daki yerini ayırtan Cem İlkel, ikinci turda 2 numaralı seribaşı Özbek Denis Istomin ile Çek Robin Stanek arasındaki eşleşmenin kazananıyla oynayacak.

Astana'daki Capital Cup kapalı kort turnuvasında boy gösteren bir diğer milli raket Marsel İlhan ise ilk sınavını salı günü (22 Kasım) ev sahibi ülkeden 4 numaralı seribaşı Aleksandr Nedovyesov önünde verecek.