Berfu'dan bir çeyrek final daha

Antalya'da düzenlenen 10 bin dolar toplam ödüllü Tennis Organisation Cup ITF turnuvasında boy gösteren Berfu Cengiz, rahat bir galibiyetle çeyrek finale yükselmesini bildi.

Toprak zemindeki organizasyonun 3 numaralı seribaşı ismi Berfu, ikinci sınavını Avusturyalı Caroline Ilowska önünde verdi. Rakibi önünde üstün bir performans sergileyen Cengiz, 65 dakikada 6-0, 6-3'le sonuca giderek adını son sekize yazdırdı.

Berfu, bu maçtan bir süre sonra Sırp partneri Olga Danilovic ile birlikte çıktığı çiftler mücadelesinde de Diana Khodan/Mariya Koryttseva tandemini 6-4, 6-2 yenerek yarı finali yakaladı.

Teklerde peş peşe üçüncü çeyrek finalini yakalayan Berfu, bir sonraki maçını 6 numaralı seribaşı Rus Daria Lodikova ile yapacak. Cengiz/Danilovic çiftinin yarı finaldeki rakipleri ise Vivien Juhaszova/Pia Konig tandemi olacak.

17 yaşındaki bir diğer raket İpek Öz ise ikinci turda kozlarını paylaştığı 2 numaralı seribaşı Avusturyalı Pia Konig'e direnemedi. Öz, korttan 6-1, 6-0'la yenik ayrılarak turnuvaya veda etti.

TUNA ALTUNA ZORLANMADI
Aynı adreste sert zeminde oynanan Futures turnuvasında milli tenisçi Tuna Altuna'nın çiftler yolculuğu sürüyor. Avusturyalı David Pichler ile ortaklık kuran Altuna, ikinci maçında da set kaybı yaşamazken Vadim Alekseenko/Stanislav Korshunov ekibini 6-2, 6-1'le saf dışı bıraktı.

Turnuvada 1 numaralı seribaşı olarak ortaklık kuran Altuna ve Pichler, yarı finalde İsviçreli ikili Mirko Martinez/Matteo Vialmin ile karşı karşıya gelecek.