Altuğ ve Berfu yola devam

Türkiye'nin sene boyunca ev sahipliği yaptığı ITF turnuvalarının bu haftaki ayağında Altuğ Çelikbilek ve Berfu Cengiz teklerde yarı finale yükselirken, çiftlerde ise Berfu Cengiz/Melis Sezer ikilisi şampiyonluk maçına çıkmaya hak kazandı.

Sert zeminde yapılan erkekler mücadelesinin 3 numaralı seribaşı ismi Altuğ, üçüncü maçında da sıkıntı çekmedi. Rus Kirill Dmitriev'i 6-4, 6-0'la geçerek arka arkaya ikinci yarı finalini yakalayan Çelikbilek, 2 numaralı seribaşı Çek Michal Konecny ile eşleşti.

Altuğ, tekler maçının ardından çıktığı çiftler yarı finalinde ise galibiyet sevinci yaşayamadı. Rus Bogdan Bobrov ile ortaklık kuran 20 yaşındaki milli raket, 1 numaralı ekip Dmitry Popko/Vladimir Uzhylovsky'ye 6-3, 7-5'le kaybetti.

Toprak zemindeki kadınlar turnuvasında güne 1999 doğumlu Berfu damgasını vurdu. Alman rakibi Yana Morderger'i 2 saat 36 dakika sonunda 7-5, 5-7, 6-2 ile devirerek adını son dörde yazdıran Cengiz, akabinde çıktığı çiftler yarı finalinde de üstün taraftı.

Tekler mücadelesine Alman Tayisiya Morderger'e 6-1, 6-1 yenilerek çeyrek finalde veda eden Melis ile ortaklık kuran Berfu, Morderger kardeşler önünde 6-1, 6-7, 10/4'le sevindi. Cengiz/Sezer çifti, kupa için Ukraynalı tandem Diana Khodan/Mariya Koryttseva ile karşılaşacak.

Berfu, 10 bin dolar toplam ödüllü Tennis Organisation Cup'ta çiftler finalinin öncesinde ise tekler yarı finalinde Tayisiya Morderger ile kozlarını paylaşacak.