Çeyrek finalde beş Türk

Antalya Belek'te ortaklaşa düzenlenen 10 bin dolar ödüllü Tennis Organisation Cup ITF turnuvalarında erkeklerde üç, kadınlarda iki Türk tenisçi çeyrek final biletini kaptı.

19 yaşındaki Sarp Ağabigün, elemelerden girdiği ana tabloda sırasıyla Bulgar ve Rus rakiplerini yenerek yoluna devam etti. Son olarak Rus Stanislav Korshunov'u 6-3, 3-6, 6-4'le geçen Ağabigün, 2 numaralı seribaşı Alman Marc Sieber ile eşleşti.

İki genç raketi karşı karşıya getiren ikinci tur buluşmasını Altuğ Çelikbilek kazandı. Setlerde geriye düştüğü maçta Muhammet Haylaz'ı 3-6, 6-2, 6-4'le yenen Çelikbilek, geçen hafta çeyrek finalde kaybettiği Bulgar Dimitar Kuzmanov'a yine rakip oldu.

Anıl Yüksel ile Sefa Suluoğu'nun ikinci turda elendiği turnuvanın çiftler kanadında Gökberk Ergeneman ve Berk İliescu, adlarını son dört ekip arasına yazdırdı. Ergeneman/İliescu ekibi, 2 numaralı seribaşları Çelikbilek/Haylaz'ı 2-6, 7-5, 10/7 ile üzdü.

AYLA VE MELİS ZORLANMADI
Kadınlar turnuvasının sırasıyla 1 ve 2 numaralı seribaşı isimleri Ayla Aksu ve Melis Sezer, ikinci tur maçlarından rahat bir şekilde galip ayrıldı. Ayla, Avusturyalı Karoline Kurz'u 6-2, 6-2; Melis ise Letonyalı Irina Lapustina'yı 6-1, 6-2'le mağlup etti.

Aksu ve Sezer, iş birliği yaptıkları çiftler kategorisinde de fire vermedi. Organizasyonun 1 numaralı seribaşı takımı Aksu/Sezer, Daryna Gukasyan/Alexandra Zaicenco tandemine 6-2, 6-1'lik setlerle üstünlük kurarak yarı finale yükseldi.

PEMRA TEK OYUN KAYIPLA
Bir önceki hafta Mısır'ın Şarm El-Şeyh kentinde kariyerinin 12. zaferine uzanan Pemra Özgen, bu hafta aynı adreste katıldığı ITF turnuvasında çeyrek finale çıkarken zorlanmadı. İlk turda oyun yitirmeyen Özgen, ikinci turda Rus Maria Zotova'yı 6-0, 6-1'le yendi.