Aksu ve Çelikbilek yolu yarıladı

Türkiye'nin yıl boyunca ev sahipliği yaptığı ITF turnuvalarının Antalya'da gerçekleşen bu haftaki ayağında tek kadınlarda Ayla Aksu, tek erkeklerde Altuğ Çelikbilek yarı final vizesini almasını bildi.

Aynı adreste geçen hafta mutlu sona ulaşan Ayla, 1 numaralı seribaşı olduğu organizasyonda üçüncü engeli aşarken setlerde geriden geldi. Aksu, 1 saat 31 dakika süren buluşmada Rus Ulyana Ayzatulina'ya 3-6, 6-4, 6-3'le üstünlük kurdu. Ayla'nın yarı finaldeki rakibi, Berfu Cengiz'i 6-4, 6-2 ile turnuvanın dışına iten Avustralyalı Nina Alibalic oldu.

İki Türk raketi karşı karşıya getiren çeyrek final mücadelesinde ise kazanan Altuğ Çelikbilek'ti. Bir önceki turda turnuvanın 1 numaralı seribaşı ismini deviren Çelikbilek, 5 numara Anıl Yüksel önünde üstün bir oyun ortaya koydu. Yüksel'i 6-1, 6-0'lık setlerle geçen Çelikbilek, yarı finalde Ukraynalı Artem Smirnov ile eşleşti.

Çift erkekler kategorisinde Bulgar Aleksandar Lazov ile iş birliği yapan Sarp Ağabigün ise çekişmeli bir müsabakanın ardından yarı finalde elendi. Ağabigün/Lazov ikilisi, İtalyan ortaklar Francesco Vilardo/Riccardo Bonadio'ya 6-3, 6-7, 10/6'lık skorla mağlup oldu.